Isoäidin lihapullat

Isoäidin lihapullat

Isoäidin lihapullissa maistuu maustepippuri, jota on Suomessa tyypillisesti käytetty ruuanvalmistuksessa, mutta myös leivonnassa. Maustepippurihan maistuu myös piparkakuissa.

55 min
keskitaso
117 kcal / 100g
1

Ainekset20 kpl

20 kpl
1 dl
½ dl
korppujauhoja
1 iso
sipuli
1 rkl
400 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1
kananmuna
1 tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
½ tl
mustapippuria
vajaa 1/2 tl
maustepippuria
ripaus
valkopippuria

Kastike

1 prk (2,5 dl)
n. 1 dl
vettä
¼
liha-juuresliemikuutiota
mustapippuria myllystä
1 ½ rkl
tummaa suurustejauhetta
ketsuppia
½ rkl
persiljaa hienonnettuna

Ohje

  1. Aloita lihapullien teko sekoittamalla kermaviili ja korppujauhot keskenään. Anna turvota n. 10 min
  2. Hienonna sipuli, paista se Oivariini rasvassa pannulla pehmeäksi.
  3. Yhdistä kaikki ainekset. Sekoita lihapullataikina tasaiseksi.
  4. Muotoile taikinasta lihapullia vedellä kostutetuin käsin.
  5. Paista lihapullat Oivariini rasvassa pannulla tai uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa n. 15 min tai kunnes kypsiä.
  6. Kastike

  7. Mittaa kattilaan kerma, vesi ja liemikuution neljännes. Kuumenna kiehuvaksi.
  8. Lisää suurustejauhe, anna kiehua 1 min, sekoita. Mausta pippurilla.
  9. Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa ja nauti lihapullien kanssa
Vinkki

Vinkki

Voit valmistaa seoksesta myös jauhelihapihvejä tai murekkeen. Paista mureketta 200 asteessa 45-50 minVoit korvata kastikkeessa olevan valmiin suurustejauheen vehnäjauhoilla. Lisää ne veteen sekoitettuina. Anna kiehua hiljalleen 2 min.Kokeile itsetehdyn kastikkeen tilalla valmista Valio kermaista ruskeaa kastiketta.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
117 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
7 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›