Itsenäisyyspäivän kahvihetkessä maistuu mustaherukkainen kakku, jonka pintaa koristavan sinisen raidan inspiraationa on ollut tuulessa hulmuava Suomen lippu. Useista vaiheista huolimatta kakku on yksinkertainen tehdä, kärsivällisyyttä tosin tarvitaan. Koristelussa voi halutessaan oikaista käyttämällä kakun pinnalla kotimaisia sinisiä marjoja.
Gluteeniton mantelipohja | |
---|---|
75 g | |
150 g | mantelimassaa |
2 | kananmunaa |
2 rkl | perunajauhoja |
1 tl | vaniljasokeria |
Mustaherukkatäyte | |
3 ½ | liivatetta |
200 g | mustaherukoita |
2 dl | |
100 g | |
1 dl | tomusokeria |
Kardemumma-vaniljatäyte | |
4 | liivatetta |
3 dl | |
1 rkl | kokonaisia kardemumman siemeniä |
1 | vaniljatanko |
1 rasia (200 g) | |
100 g | |
1 ½ dl | tomusokeria |
Mirror glaze -kuorrutus | |
5 | liivatetta |
1 ¾ dl | sokeria |
¾ dl | glukoosisiirappia |
2 rkl | vettä |
1 dl | |
1 dl | |
sinistä elintarvikeväriä |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.