Siirry sisältöön
Itsenäisyyspäivän leivokset

Itsenäisyyspäivän leivokset

Suomalaisille tutut maut, mustikka ja kardemumma maistuvat sinivalkoisissa leivonnaisissa. Ruuduiksi leikatut herkut saavat sinisen tai valkoisen kuorrutuksen korostamaan juhlapäivää.

Itsenäisyyspäivän leivokset

Ainesosat

leivosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 250 g
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 200 g pakastemustikoita

Väliin ja päälle

  • 1½ dl mustikkahilloa, esim. Dronnigholm
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 250 g sokerimassaa, sinistä ja/tai valkoista

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka ja Oivariini. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kardemumma seoksena joukkoon kevyesti nostellen.
  2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Lisää lopuksi jäiset mustikat.
  3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 20 min tai kunnes kypsä. Kumoa leivospohja toisen leivinpaperin päälle, jolloin saat sileän pohjan näkyviin.

Täyte ja kuorrutus

  1. Leikkaa leivoslevy kahtia. Päällystä toinen leivoslevyistä hillolla ja vaahdotetulla kermalla.
  2. Kauli sokerimassa hieman leivoslevyä isommaksi ja päällystä sillä kanneksi tuleva leivonnaislevy. Painele se kevyesti pintaan kiinni, siisti reunat ja nosta täytteen päälle.
  3. Leikkaa leivospaloiksi ja koristele ne esim. sokerihelmillä. Sokerihelmen alapinnan voi kostuttaa kevyesti vedellä tai valkuaisella, jolloin ne kiinnittyvät paremmin leivonnaisen pinnalle.

Vinkki

Päällystä kansilevy kaksivärisesti: Leikkaa kansilevy kahtia ja päällystä toinen puoli valkoisella ja toinen sinisellä sokerimassalla. Koristeluun sopivat vaikka lipputikut.



Sokerimassakuorrutuksen sijaan voit koristella pinnan esim. kermavaahtoruusukkein.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 301 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 35,1 g
Rasva 14,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search