
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
20 min
Yhteensä
1 h 20 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 kananmunaa
- 3 dl sokeria
-
250 g
Valio maitorahkaaValio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
-
1½ dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 200 g pakastemustikoita
Väliin ja päälle
- 1½ dl mustikkahilloa, esim. Dronnigholm
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 250 g sokerimassaa, sinistä ja/tai valkoista
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka ja Oivariini. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kardemumma seoksena joukkoon kevyesti nostellen.
- Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Lisää lopuksi jäiset mustikat.
- Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 20 min tai kunnes kypsä. Kumoa leivospohja toisen leivinpaperin päälle, jolloin saat sileän pohjan näkyviin.
Täyte ja kuorrutus
- Leikkaa leivoslevy kahtia. Päällystä toinen leivoslevyistä hillolla ja vaahdotetulla kermalla.
- Kauli sokerimassa hieman leivoslevyä isommaksi ja päällystä sillä kanneksi tuleva leivonnaislevy. Painele se kevyesti pintaan kiinni, siisti reunat ja nosta täytteen päälle.
- Leikkaa leivospaloiksi ja koristele ne esim. sokerihelmillä. Sokerihelmen alapinnan voi kostuttaa kevyesti vedellä tai valkuaisella, jolloin ne kiinnittyvät paremmin leivonnaisen pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
301 kcal
Proteiini
6,1 g
Hiilihydraatti
35,1 g
Rasva
14,8 g
Tyydyttynyt rasva
3,8 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa