Itsenäisyyspäivän leivokset

Itsenäisyyspäivän leivokset

1 h 20 min
keskitaso
316 kcal / 100g
2
5

Suomalaisille tutut maut, mustikka ja kardemumma maistuvat sinivalkoisissa leivonnaisissa. Ruuduiksi leikatut herkut saavat sinisen tai valkoisen kuorrutuksen korostamaan juhlapäivää.

Ainekset

18 leivosta
3
kananmunaa
3 dl
sokeria
1 prk (250 g)
1 ½ dl
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kardemummaa
200 g
pakastemustikoita

Väliin ja päälle

1 ½ dl
mustikkahilloa , esim. Dronnigholm
2 dl
250 g
sokerimassaa , sinistä ja/tai valkoista

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon rahka ja Oivariini. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kardemumma seoksena joukkoon kevyesti nostellen.
  2. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Lisää lopuksi jäiset mustikat.
  3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 20 min tai kunnes kypsä. Kumoa leivospohja toisen leivinpaperin päälle, jolloin saat sileän pohjan näkyviin.
  5. Täyte ja kuorrutus

  6. Leikkaa leivoslevy kahtia. Päällystä toinen leivoslevyistä hillolla ja vaahdotetulla kermalla.
  7. Kauli sokerimassa hieman leivoslevyä isommaksi ja päällystä sillä kanneksi tuleva leivonnaislevy. Painele se kevyesti pintaan kiinni, siisti reunat ja nosta täytteen päälle.
  8. Leikkaa leivospaloiksi ja koristele ne esim. sokerihelmillä. Sokerihelmen alapinnan voi kostuttaa kevyesti vedellä tai valkuaisella, jolloin ne kiinnittyvät paremmin leivonnaisen pinnalle.

Vinkki

* Päällystä kansilevy kaksivärisesti: Leikkaa kansilevy kahtia ja päällystä toinen puoli valkoisella ja toinen sinisellä sokerimassalla. Koristeluun sopivat vaikka lipputikut.** Sokerimassakuorrutuksen sijaan voit koristella pinnan esim. kermavaahtoruusukkein.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
316 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
38 g
Rasva
15 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)