Jäätelökääretorttu

Jäätelökääretorttu

Jäätelökääretorttu on kesän viileä herkku ja maistuu erityisen makealta kesähelteillä.

12 h 40 min
keskitaso
188 kcal / 100g
0
0

Ainekset15 annosta

15 annosta

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 rkl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
½ dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

2 dl
mansikka- tai kirsikkahilloa
5 dl
kermajäätelöä ( vanilja, kuningatar tai mansikka)

Tarjoiluun

1 l
mansikoita tai muita marjoja
1 - 2 dl

Ohje

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varoen vaahtoon. Levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Paista 225 asteessa n. 8 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille, jolle on ripoteltu mantelijauhetta tai sokeria.
  3. Sivele hillo jäähtyneelle pohjalle. Levitä jäätelö ohuina viipaleina kääretorttulevylle. Älä levitä jäätelöä aivan levyn reunaan saakka, jotta se ei pursua ulos käärittäessä.
  4. Rullaa kääretortuksi. Kiedo rulla paperiin. Laita rulla vielä muovipussiin tai alumiinifolioon. Anna jäätyä yön yli pakastimessa.
  5. Anna tortun pehmetä hiukan jääkaapissa ennen viipalointia. Tarjoa mansikoiden ja kermavaahdon kanssa

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
188 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
9 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
80 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)