
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
12 h
Yhteensä
12 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni225°C
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ½ dl mantelijauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 2 dl mansikka- tai kirsikkahilloa
- 5 dl kermajäätelöä ( vanilja, kuningatar tai mansikka)
Tarjoiluun
- 1 l (500 g) mansikoita tai muita marjoja
-
1-2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
Jaa resepti
Ohje
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varoen vaahtoon. Levitä taikina voidellulla leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 225 asteessa n. 8 min. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille, jolle on ripoteltu mantelijauhetta tai sokeria.
- Sivele hillo jäähtyneelle pohjalle. Levitä jäätelö ohuina viipaleina kääretorttulevylle. Älä levitä jäätelöä aivan levyn reunaan saakka, jotta se ei pursua ulos käärittäessä.
- Rullaa kääretortuksi. Kiedo rulla paperiin. Laita rulla vielä muovipussiin tai alumiinifolioon. Anna jäätyä yön yli pakastimessa.
- Anna tortun pehmetä hiukan jääkaapissa ennen viipalointia. Tarjoa mansikoiden ja kermavaahdon kanssa
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
172 kcal
Proteiini
3,6 g
Hiilihydraatti
23,1 g
Rasva
6,7 g
Tyydyttynyt rasva
2,9 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa