Jauhelihavartaat

Jauhelihavartaat

45 min
helppo
144 kcal / 100g
3
2

Jauhelihamurekkeesta valmistat helposti vartaita koko perheen iloksi. Vartaiden sisään kätketty savunmakuinen sulatejuusto antaa pikantin maun näille herkkuvartaille.

Ainekset

12 kpl
2 prk (à 200 g)
1 pussi
ranskalaista sipulikeittoainesta
100 g (n. 2 dl)
aurinkokuivattuja tomaatteja
½ dl
korppujauhoja
800 g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
6 (60 g)
2
valkosipulin kynttä
1
kananmuna

Lisäksi

puisia grillivarrastikkuja

Ohje

  1. Laita grillivartaat kylmään veteen likoamaan.
  2. Yhdistä kermaviili, sipulikeittoainekset, hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja korppujauhot. Anna turvota hetki. Sekoita joukkoon jauheliha, paloitellut juustoviipaleet, hienonnetut valkosipulin kynnet ja muna.
  3. Muotoile taikinasta tankoja. Pujota niihin grillivarrastikut.
  4. Kypsennä vartaat parilaritilällä grillissä tai muurikkapannulla. Voit kypsentää vartaat myös uunin keskitasolla 225 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
144 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
9 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
65 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)