Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juures-lihapata

Juures-lihapataan on kätketty kesän kypsyttämät maukkaat juurekset. Valmista pataa kerralla reilu annos ja lämmitä viikolla nopeaksi arkiruoaksi. Tarjoa lisänä keitettyjä kuoriperunoita ja puolukkasurvosta.

Juures-lihapata
Juures-lihapata

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudan ulko- tai sisäpaistia
  • 2-3 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl pippurisekoitusta
  • 7-8 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 5 (600 g) sipulia
  • 2-3  valkosipulin kynttä
  • 500 g porkkanoita
  • 1-2  (200 g) palsternakkaa
  • 1 pala (150 g) juuriselleriä
  • 1 pala (300 g) lanttua
  • 1 prk (2 dl)
    Valio ruokakermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 rkl tummaa suurustejauhetta

Ohje

  1. Poista kalvot paistista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi (n. 5 x 5 cm).
  2. Ruskista liha 3 - 4 erässä Oivariini rasvassa. Siirrä lihakuutiot n. 4 litran kannelliseen kattilaan tai pataan. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
  3. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Anna kiehua n. 1 t 15 min hiljaa kannen alla.
  4. Kuori sillä aikaa sipulit ja juurekset.
  5. Lisää sipulit puolikkaiksi leikattuina pataan. Puolita porkkanat ja lisää pataan. Leikkaa loput juurekset kuutioiksi ja lisää nekin pataan.
  6. Anna kiehua vielä n. 30 min. Tarkista lihan ja juuresten kypsyys.
  7. Lisää ruokakerma, tomaattisose ja suurustejauhe. Anna kiehua 1 min.

Vinkki

Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai riisiä.

Valmista pataa kerralla iso annos ja lämmitä viikolla nopeaksi arkiruoaksi. Voit myös pakastaa sitä.

Jos haluat tehdä padasta laktoosittoman, suurusta se vesi-vehnäjauhoseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 68 kcal
Proteiini 7,1 g
Hiilihydraatti 3,2 g
Rasva 2,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search