Juures-lihapata

Juures-lihapata

2 h 45 min
keskitaso
68 kcal / 100g
11
14

Juures-lihapataan on kätketty kesän kypsyttämät maukkaat juurekset. Valmista pataa kerralla reilu annos ja lämmitä viikolla nopeaksi arkiruoaksi. Tarjoa lisänä keitettyjä kuoriperunoita ja puolukkasurvosta.

Ainekset

10 annosta
1 kg
naudan ulko- tai sisäpaistia
2 - 3 rkl
1 tl
suolaa
2 tl
pippurisekoitusta
7 - 8 dl
vettä
1
lihaliemikuutio
5 (600 g)
sipulia
2 - 3
valkosipulin kynttä
500 g
porkkanoita
1 - 2 (200 g)
palsternakkaa
pala (150 g)
juuriselleriä
pala (300 g)
lanttua
1 prk (2 dl)
n. 1/2 dl
tomaattipyreetä
1 rkl
tummaa suurustejauhetta

Ohje

  1. Poista kalvot paistista. Leikkaa liha reiluiksi kuutioiksi (n. 5 x 5 cm).
  2. Ruskista liha 3 - 4 erässä Oivariini rasvassa. Siirrä lihakuutiot n. 4 litran kannelliseen kattilaan tai pataan. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
  3. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Anna kiehua n. 1 t 15 min hiljaa kannen alla.
  4. Kuori sillä aikaa sipulit ja juurekset.
  5. Lisää sipulit puolikkaiksi leikattuina pataan. Puolita porkkanat ja lisää pataan. Leikkaa loput juurekset kuutioiksi ja lisää nekin pataan.
  6. Anna kiehua vielä n. 30 min. Tarkista lihan ja juuresten kypsyys.
  7. Lisää ruokakerma, tomaattisose ja suurustejauhe. Anna kiehua 1 min.

Vinkki

* Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita tai riisiä. * Valmista pataa kerralla iso annos ja lämmitä viikolla nopeaksi arkiruoaksi. Voit myös pakastaa sitä.* Jos haluat tehdä padasta laktoosittoman, suurusta se vesi-vehnäjauhoseoksella.
Jälkeen
Puolukkainen rahka
15 min
Lisukkeeksi
Juustoiset perunatimbaalit
55 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
3 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
20 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)