Juusto-basilikaraviolit

Juusto-basilikaraviolit

1 h
keskitaso
255 kcal / 100g
1
0

Ravioleilla tarkoitetaan täytettyjä pastatyynyjä. Pienten tyynyjen sijasta voidaan tarjoilla myös yksi iso ravioli. Pastakone helpottaa pastan kaulitsemista, mutta se onnistuu myös käsin.

Ainekset

4 annosta

Taikina

3 dl (210 g)
durumvehnäjauhoja
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
1/2 - 1 rkl
vettä

Juustotäyte

½ prk (à 180 g)
1 rasia (200 g)
1 dl
tuoretta basilikaa

Kastike

50 g
½ dl
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Taikinan valmistus

  2. Mittaa jauhot, munat ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää vesi. Sekoita 2 min K-vatkaimella
  3. Vaivaa taikina kädellä tasaiseksi, tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 1/2 tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin. Alusta, kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min.)
  4. Täytteen valmistus

  5. Valuta salaattijuusto ja murenna se haarukalla tuorejuuston joukkoon. Revi joukkoon basilikanlehdet, sekoita.
  6. Pastataikinan kaulitseminen

  7. Leikkaa taikinasta pala. Kauli taikinapalaa pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen levy ohuesti ripoteltujen jauhojen päälle työpöydälle.
  8. Raviolien valmistus

  9. Lusikoi täytettä taikinalevylle 6 - 7 cm:n välein. Kostuta saumakohdat vedellä pullasutia käyttäen. Nosta toinen levy päälle.
  10. Painele ilma pois täytteen ympäriltä ja sulje reunat painellen. Leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta leivinpyörällä. (Raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm). Siirrä raviolit kevyesti jauhotetulle leivinpaperille.
  11. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä n. 3 min. Nosta reikäkauhalla lautasille tai tarjoiluvadille.
  12. Kastikkeen valmistus ja tarjoilu

  13. Yhdistä sulatetun voin joukkoon hienoksi revityt basilikanlehdet. Kaada kuumaa kastiketta raviolien päälle. Tarjoa heti alkuruoaksi.
  14. Pääruoaksi ohjeesta riittää n. 2 - 3 hengelle. Tarjoa halutessasi lisänä kypsää kalaa, kanaa tai lihaa.

Vinkki

* Tarjoa raviolien pinnalla parmesan-juustoa raastettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
255 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
14 g
Suola
1,3 g
Ravintokuitu
4 g
Kalsium
64 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)