Juusto-basilikaraviolit

Juusto-basilikaraviolit
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Juusto-basilikaraviolit

Juusto-basilikaraviolit

Ravioleilla tarkoitetaan täytettyjä pastatyynyjä. Pienten tyynyjen sijasta voidaan tarjoilla myös yksi iso ravioli. Pastakone helpottaa pastan kaulitsemista, mutta se onnistuu myös käsin.

Valmistusaika

Työaika
1 h
Yhteensä
1 h

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta

Taikina

3 dl (210 g)
durumvehnäjauhoja
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
1/2 - 1 rkl
vettä

Juustotäyte

½ prk (à 180 g)
1 rasia (200 g)
1 dl
tuoretta basilikaa

Kastike

50 g
½ dl
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Taikinan valmistus

  2. Mittaa jauhot, munat ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää vesi. Sekoita 2 min K-vatkaimella
  3. Vaivaa taikina kädellä tasaiseksi, tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 1/2 tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin. Alusta, kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min.)
  4. Täytteen valmistus

  5. Valuta salaattijuustokuutiot ja murenna ne haarukalla tuorejuuston joukkoon. Revi joukkoon basilikanlehdet, sekoita.
  6. Pastataikinan kaulitseminen

  7. Leikkaa taikinasta pala. Kauli taikinapalaa pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen levy ohuesti ripoteltujen jauhojen päälle työpöydälle.
  8. Raviolien valmistus

  9. Lusikoi täytettä taikinalevylle 6 - 7 cm:n välein. Kostuta saumakohdat vedellä pullasutia käyttäen. Nosta toinen levy päälle.
  10. Painele ilma pois täytteen ympäriltä ja sulje reunat painellen. Leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta leivinpyörällä. (Raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm). Siirrä raviolit kevyesti jauhotetulle leivinpaperille.
  11. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä n. 3 min. Nosta reikäkauhalla lautasille tai tarjoiluvadille.
  12. Kastikkeen valmistus ja tarjoilu

  13. Yhdistä sulatetun voin joukkoon hienoksi revityt basilikanlehdet. Kaada kuumaa kastiketta raviolien päälle. Tarjoa heti alkuruoaksi.
  14. Pääruoaksi ohjeesta riittää n. 2 - 3 hengelle. Tarjoa halutessasi lisänä kypsää kalaa, kanaa tai lihaa.
Vinkki

Vinkki

* Tarjoa raviolien pinnalla parmesan-juustoa raastettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
255 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
21 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›