
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
5
tähteä viidestä
1 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaTaikina
- 210 g (3 dl) durumvehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- ½ tl suolaa
- ½-1 rkl vettä
Juustotäyte
-
½ prk (à 180 g)
Valio salaattijuustokuutioitaValio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® ruohosipuli tuorejuustoaValio Viola® kevyt ruohosipuli tuo raikasta vaihtelua leivälle ja on helppo tapa tuoda lempeää sipulisuutta…
- 1 dl tuoretta basilikaa
Kastike
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ½ dl tuoretta basilikaa
Jaa resepti
Ohje
Taikinan valmistus
- Mittaa jauhot, munat ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää vesi. Sekoita 2 min K-vatkaimella
- Vaivaa taikina kädellä tasaiseksi, tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 1/2 tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin. Alusta, kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min.)
Täytteen valmistus
- Valuta salaattijuustokuutiot ja murenna ne haarukalla tuorejuuston joukkoon. Revi joukkoon basilikanlehdet, sekoita.
Pastataikinan kaulitseminen
- Leikkaa taikinasta pala. Kauli taikinapalaa pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen levy ohuesti ripoteltujen jauhojen päälle työpöydälle.
Raviolien valmistus
- Lusikoi täytettä taikinalevylle 6 - 7 cm:n välein. Kostuta saumakohdat vedellä pullasutia käyttäen. Nosta toinen levy päälle.
- Painele ilma pois täytteen ympäriltä ja sulje reunat painellen. Leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta leivinpyörällä. (Raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm). Siirrä raviolit kevyesti jauhotetulle leivinpaperille.
- Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä n. 3 min. Nosta reikäkauhalla lautasille tai tarjoiluvadille.
Kastikkeen valmistus ja tarjoilu
- Yhdistä sulatetun voin joukkoon hienoksi revityt basilikanlehdet. Kaada kuumaa kastiketta raviolien päälle. Tarjoa heti alkuruoaksi.
- Pääruoaksi ohjeesta riittää n. 2 - 3 hengelle. Tarjoa halutessasi lisänä kypsää kalaa, kanaa tai lihaa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
251 kcal
Proteiini
9,7 g
Hiilihydraatti
20,3 g
Rasva
13,8 g
Tyydyttynyt rasva
7,4 g
Ravintokuitu
3,8 g
Suola
1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa