Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-basilikaraviolit

Ravioleilla tarkoitetaan täytettyjä pastatyynyjä. Pienten tyynyjen sijasta voidaan tarjoilla myös yksi iso ravioli. Pastakone helpottaa pastan kaulitsemista, mutta se onnistuu myös käsin.

Juusto-basilikaraviolit
Juusto-basilikaraviolit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 210 g (3 dl) durumvehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • ½-1 rkl vettä

Juustotäyte

Kastike

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ dl tuoretta basilikaa

Ohje

Taikinan valmistus

  1. Mittaa jauhot, munat ja suola yleiskoneen kulhoon. Lisää vesi. Sekoita 2 min K-vatkaimella
  2. Vaivaa taikina kädellä tasaiseksi, tiiviiksi palloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja laita jääkaappiin vähintään 1/2 tunniksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin. Alusta, kunnes se on kimmoisaa, n. 10 min.)

Täytteen valmistus

  1. Valuta salaattijuustokuutiot ja murenna ne haarukalla tuorejuuston joukkoon. Revi joukkoon basilikanlehdet, sekoita.

Pastataikinan kaulitseminen

  1. Leikkaa taikinasta pala. Kauli taikinapalaa pastakoneella kierros kierrokselta taikinalevyä ohentaen. Nosta 1 - 2 mm:n paksuinen levy ohuesti ripoteltujen jauhojen päälle työpöydälle.

Raviolien valmistus

  1. Lusikoi täytettä taikinalevylle 6 - 7 cm:n välein. Kostuta saumakohdat vedellä pullasutia käyttäen. Nosta toinen levy päälle.
  2. Painele ilma pois täytteen ympäriltä ja sulje reunat painellen. Leikkaa ylimääräinen taikina reunoilta leivinpyörällä. (Raviolityynyn koko on n. 6 x 6 cm). Siirrä raviolit kevyesti jauhotetulle leivinpaperille.
  3. Keitä ravioleja suolalla maustetussa vedessä n. 3 min. Nosta reikäkauhalla lautasille tai tarjoiluvadille.

Kastikkeen valmistus ja tarjoilu

  1. Yhdistä sulatetun voin joukkoon hienoksi revityt basilikanlehdet. Kaada kuumaa kastiketta raviolien päälle. Tarjoa heti alkuruoaksi.
  2. Pääruoaksi ohjeesta riittää n. 2 - 3 hengelle. Tarjoa halutessasi lisänä kypsää kalaa, kanaa tai lihaa.

Vinkki

Tarjoa raviolien pinnalla parmesan-juustoa raastettuna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 251 kcal
Proteiini 9,7 g
Hiilihydraatti 20,3 g
Rasva 13,8 g
Tyydyttynyt rasva 7,4 g
Ravintokuitu 3,8 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search