Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Juusto-kesäkurpitsapiiraat

Kesäkurpitsa taipuu monenlaiseen ruuanvalmistukseen. Nämä kesäkurpitsatäytteiset annospiiraat on valmistettu muffinipellillä.

Juusto-kesäkurpitsapiiraat
Juusto-kesäkurpitsapiiraat

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Taikina

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® kevyt maustamaton tuorejuustoa
    Valio Viola® kevyt maustamaton on raikas kevyttuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä suolaiseen…
    Valio Viola® kevyt e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 1 (400 g) kesäkurpitsa
  • 40 g (0,75 dl) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  • 1 pussi (130 g)
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1 kananmuna
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Ohje

  1. Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto.Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon. Sekoita. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Kuori kesäkurpitsa ohuelti ja poista mahdolliset siemenet. Raasta kesäkurpitsa karkealla terällä. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Yhdistä kaikki aineet, sekoita hyvin.
  3. Jaa taikina 24 osaan ja pyöritä palloiksi. Painele taikinapallot kahden muffinipellin voideltuihin syvennyksiin pohjille ja reunoille. Jaa täyte syvennyksiin.
  4. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 15 min. Anna jäähtyä hieman ja nostele pois vuoista.

Vinkki

Tee puolet ohjeen annoksesta muffinipellille ja puolet pieneen piirakkavuokaan (Ø 23 - 25 cm). Kypsennä piiras uunin alaosassa 200 asteessa 20 - 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 277 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 18,3 g
Rasva 19,2 g
Tyydyttynyt rasva 10,8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search