Lakritsi-kesäkurpitsatorttu

Lakritsi-kesäkurpitsatorttu

1 h
keskitaso
320 kcal / 100g
4
0

Lakritsin ja kesäkurpitsan liitto saattaa äkkiseltään kuulostaa oudolta, mutta kannattaa olla ennakkoluuloton. Makuyhdistelmä on oivallinen, ja karmaisevan herkullinen torttu sopii hyvin halloween-juhliin.

Ainekset10 annosta

10 annosta
200 g
kesäkurpitsaa
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ½ dl
3 dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelirouhetta
1 tl
kardemummaa
2 tl
leivinjauhetta

Kuorrutus

½ dl
150 g (n. 23 kpl)
lakritsitoffeekaramelleja (Lakritsi-Alku)
25 g

Koristeluun

1 dl
tomusokeria
n. 2 tl
vettä

Tarjoiluun

salmiakkikaramelleja (pääkallomakeisia)

Ohje

  1. Voitele irtopohjaisen vuoan (Ø 25 cm) reunat ja aseta pohjalle leivinpaperi.
  2. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi (2 - 3 dl).
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää Oivariini ja kesäkurpitsaraaste sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista uunin ala/keskitasolla 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kunnes on kypsä.
  5. Mittaa kattilaan maito. Lisää karamellit. Riko ja sekoita karamelleja puulastalla kuumennuksen aikana, jolloin ne sulavat nopeammin. Sekoita ja anna seoksen kiehua muutama min. Lisää voi. Levitä seos jäähtyneen tortun päälle.
  6. Sekoita tomusokeriin vähitellen vettä kunnes saat tasaisen, notkean seoksen. Kaada kuorrutus muovipussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Valuta tomusokerikuorrutusta hämähäkinverkkokuvioksi tortun päälle.
  7. Pane tarjolle lisäksi karamelleja.

Vinkki

* Korvaa kesäkurpitsa porkkanaraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
320 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
16 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
106 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)