Siirry sisältöön
Lakritsi-kesäkurpitsatorttu

Lakritsi-kesäkurpitsatorttu

Lakritsin ja kesäkurpitsan liitto saattaa äkkiseltään kuulostaa oudolta, mutta kannattaa olla ennakkoluuloton. Makuyhdistelmä on oivallinen, ja karmaisevan herkullinen torttu sopii hyvin halloween-juhliin.

Lakritsi-kesäkurpitsatorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

  • ½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • n. 23  (150 g) lakritsitoffeekaramelleja (Lakritsi-Alku)
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Koristeluun

  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vettä

Tarjoiluun

  • 0 kg salmiakkimakeisia (pääkallomakeisia)

Ohje

  1. Voitele irtopohjaisen vuoan (Ø 25 cm) reunat ja aseta pohjalle leivinpaperi.
  2. Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi (2 - 3 dl).
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää Oivariini ja kesäkurpitsaraaste sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista uunin ala/keskitasolla 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kunnes on kypsä.
  5. Mittaa kattilaan maito. Lisää karamellit. Riko ja sekoita karamelleja puulastalla kuumennuksen aikana, jolloin ne sulavat nopeammin. Sekoita ja anna seoksen kiehua muutama min. Lisää voi. Levitä seos jäähtyneen tortun päälle.
  6. Sekoita tomusokeriin vähitellen vettä kunnes saat tasaisen, notkean seoksen. Kaada kuorrutus muovipussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä. Valuta tomusokerikuorrutusta hämähäkinverkkokuvioksi tortun päälle.
  7. Pane tarjolle lisäksi karamelleja.

Vinkki

Korvaa kesäkurpitsa porkkanaraasteella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 322 kcal
Proteiini 5,1 g
Hiilihydraatti 39,6 g
Rasva 15,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • salmiakkimakeisia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search