Välimeren kasvispiiras

Välimeren kasvispiiras

1 h 40 min
keskitaso
146 kcal / 100g
3
4

Suolaisen piirakan voi leipoa myös hiivataikinapohjalle. Mehevä kasvispiirakka ilahduttaa monissa tilanteissa.

Ainekset

8 annosta

Pohja

¼ pkt (à 50 g)
hiivaa
1 dl
vettä
¼ tl
suolaa
25 g
3 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

400 g
kesäkurpitsaa
1
punainen paprika
1 - 2 rkl
1 prk (180 g)
4 dl
3
kananmunaa
3
valkosipulin kynttä
1 ½ rkl
oreganoa
½ tl
mustapippuria
½ rkl
hunajaa
suolaa

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola ja jäähtynyt voisula. Sekoita joukkoon jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi liinan alla.
  2. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuumenna voi pannulla ja paista kasvikset siinä. Valuta juustokuutiot.
  3. Sekoita jogurttiin munat ja mausteet. Yhdistä täytteen ainekset.
  4. Vaivaa kohonnut taikina jauhotetulla alustalla ja kauli halkaisijaltaan noin 27 cm:n piirasvuoan kokoiseksi. Nosta taikina voideltuun vuokaan ja levitä taikinaa myös reunoille. Kaada täyte vuokaan.
  5. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
146 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
13 g
Rasva
8 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
81 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)