Hyppää sisältöön
Juustoinen appelsiinilohi

Juustoinen appelsiinilohi

Pirteän värikäs uunilohi piristää aterialla. Kokeile lohen seuraksi myös muita tuorejuustomakuja.

Juustoinen appelsiinilohi

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 (n. 800 g) kirjolohifilee
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • ½ tl suolaa

Kalafileen päälle

  • 3 (450 g) eriväristä paprikaa, vihreä, keltainen ja punainen
  • 1-2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 prk (3,3 dl)
    Valio ruokakermaa 10 %
    Laktoositon Valio ruokakerma 10 % sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta…
    Valio ruokakerma 10 % 3,3 dl laktoositon
  • ½ rasiaa (à 200 g)
    Valio Viola® appelsiini tuorejuustoa
    Valio Viola® appelsiini on raikas tuorejuusto, jossa maistuvat aurinkoiset appelsiinit. Se sekoittuu leivonnassa kauniisti erilaisiin…
    Valio Viola® e200 g appelsiini tuorejuusto laktoositon

Ohje

  1. Poista fileestä nahka ja ruodot. Huuhdo filee ja laita uunivuokaan. Voit halutessasi leikata sen 5 - 6 cm:n annospaloiksi.
  2. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen ohut pintakuori raastimen hienolla terällä. Sivele fileen pintaan ensin sitruunamehu, lisää sitten sitruunankuori, sitruunapippuri ja suola.
  3. Kypsennä 175 asteessa 15 min.
  4. Leikkaa paprikat kuutioiksi. Kuullota niitä n. 2 min Oivariini rasvassa. Mausta myös paprikat ripauksella suolaa (1/4 tl) ja sitruunapippuria (1/4 tl). Lisää kerma ja tuorejuusto. Anna kiehua pari min välillä sekoitellen.
  5. Kaada kastike fileen päälle.
  6. Kypsennä vielä uunin keski- / alaosassa 20 - 25 min tai kunnes kypsä.
  7. Tarjoa perunoiden ja kasvisten tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Vinkki

Voit kokeilla ruokaan appelsiini -tuorejuuston tilalle myös muita makuja, esim. yrtti-, paprika-chili- tai ruohosipuli -tuorejuustoa. Yrttimaku on laktoositon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 120 kcal
Proteiini 7,8 g
Hiilihydraatti 3,7 g
Rasva 8,2 g
Tyydyttynyt rasva 2,9 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi