Juustoinen appelsiinilohi

Juustoinen appelsiinilohi

1 h 10 min
keskitaso
131 kcal / 100g
5
4

Pirteän värikäs uunilohi piristää aterialla. Kokeile lohen seuraksi myös muita tuorejuustomakuja.

Ainekset

5 annosta
1 (n. 800 g)
kirjolohifilee
1 tl
raastettua sitruunankuorta
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunapippuria
½ tl
suolaa

Kalafileen päälle

3 (450 g)
eriväristä paprikaa , vihreä, keltainen ja punainen
1 - 2 rkl
1 prk (3,3 dl)
½ rasiaa (à 200 g)

Ohje

  1. Poista fileestä nahka ja ruodot. Huuhdo filee ja laita uunivuokaan. Voit halutessasi leikata sen 5 - 6 cm:n annospaloiksi.
  2. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sen ohut pintakuori raastimen hienolla terällä. Sivele fileen pintaan ensin sitruunamehu, lisää sitten sitruunankuori, sitruunapippuri ja suola.
  3. Kypsennä 175 asteessa 15 min.
  4. Leikkaa paprikat kuutioiksi. Kuullota niitä n. 2 min Oivariini rasvassa. Mausta myös paprikat ripauksella suolaa (1/4 tl) ja sitruunapippuria (1/4 tl). Lisää kerma ja tuorejuusto. Anna kiehua pari min välillä sekoitellen.
  5. Kaada kastike fileen päälle.
  6. Kypsennä vielä uunin keski- / alaosassa 20 - 25 min tai kunnes kypsä.
  7. Tarjoa perunoiden ja kasvisten tai keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Vinkki

* Voit kokeilla ruokaan appelsiini -tuorejuuston tilalle myös muita makuja, esim. yrtti-, paprika-chili- tai ruohosipuli -tuorejuustoa. Yrttimaku on laktoositon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
131 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
9 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
74 mg
D-vitamiini
4 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)