Lohi-perunasosevuoka lapsille

Lohi-perunasosevuoka lapsille
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lohi-perunasosevuoka lapsille

Lohi-perunasosevuoka lapsille

Lohi-perunasosevuokaa on kiva syödä, kun kala on perattu ruodottomaksi. Ihanan kuohkea perunasosevuoka syntyy jauhoisista perunoista. Porkkana antaa kauniin värin. Tarjoa kyytipoikana vihannessalaattia, maitoa ja pala ruisleipää.

Valmistusaika

Työaika
25 min
uunissa
30 min
Yhteensä
55 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 - 3 (400 g)
jauhoista perunaa , esim. Rosamunda
1 iso (125 g)
porkkana
350 g
kirjolohifileetä
1 rkl
soijakastiketta
1 prk (2,5 dl)
Valio ruokakermaa Kippari®

tai 1 prkValio ruokakermaa Kolme juustoa
1 ½ dl
2
kananmunaa
½ dl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele porkkana. Kuori ja halkaise perunat. Keitä ne kypsiksi höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä.
  2. Perunoiden ja porkkanoiden kiehuessa poista kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee pienemmiksi paloiksi. Laita ne pinnoitetulle, kuumalle pannulle. Paista ensin toinen puoli, käännä. Anna paistua hetki, kunnes kala on kypsää. Lisää soijakastike kalan pinnalle. Anna kiehahtaa. Nostele kalapalat uunivuoan pohjalle.
  3. Kaada keitinvesi pois. Soseuta porkkana sauvasekoittimella ja perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.
  4. Yhdistä ruokakerma, maito, munat ja tilli. Lisää seos peruna-porkkanasoseeseen.
  5. Kaada seos uunivuokaan kalojen päälle.
  6. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.
  7. Tarjoa ruisleivän, maidon ja tomaatti-kurkkusalaatin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Korvaa kirjolohi halutessasi pakasteseitillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›