Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lohi-perunasosevuoka lapsille

Lohi-perunasosevuokaa on kiva syödä, kun kala on perattu ruodottomaksi. Ihanan kuohkea perunasosevuoka syntyy jauhoisista perunoista. Porkkana antaa kauniin värin. Tarjoa kyytipoikana vihannessalaattia, maitoa ja pala ruisleipää.

Lohi-perunasosevuoka lapsille
Lohi-perunasosevuoka lapsille

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2-3  (400 g) jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
  • 1 iso (125 g) porkkana
  • 350 g kirjolohifileetä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio ruokakermaa Kippari®
    Valio Keittiön laktoositon ruokakerma Kippari® sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Se kestää hyvin kuumennusta…
    Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl Kippari® savujuusto UHT laktoositon
    Voit kokeilla myös:
  • 1½ dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl tuoretta tilliä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele porkkana. Kuori ja halkaise perunat. Keitä ne kypsiksi höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä.
  2. Perunoiden ja porkkanoiden kiehuessa poista kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee pienemmiksi paloiksi. Laita ne pinnoitetulle, kuumalle pannulle. Paista ensin toinen puoli, käännä. Anna paistua hetki, kunnes kala on kypsää. Lisää soijakastike kalan pinnalle. Anna kiehahtaa. Nostele kalapalat uunivuoan pohjalle.
  3. Kaada keitinvesi pois. Soseuta porkkana sauvasekoittimella ja perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.
  4. Yhdistä ruokakerma, maito, munat ja tilli. Lisää seos peruna-porkkanasoseeseen.
  5. Kaada seos uunivuokaan kalojen päälle.
  6. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.
  7. Tarjoa ruisleivän, maidon ja tomaatti-kurkkusalaatin kanssa.

Vinkki

Korvaa kirjolohi halutessasi pakasteseitillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 97 kcal
Proteiini 6,6 g
Hiilihydraatti 5,7 g
Rasva 5,2 g
Tyydyttynyt rasva 1,8 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search