Lohi-perunasosevuoka lapsille

Lohi-perunasosevuoka lapsille

55 min
keskitaso
99 kcal / 100g
2
1

Lohi-perunasosevuokaa on kiva syödä, kun kala on perattu ruodottomaksi. Ihanan kuohkea perunasosevuoka syntyy jauhoisista perunoista. Porkkana antaa kauniin värin. Tarjoa kyytipoikana vihannessalaattia, maitoa ja pala ruisleipää.

Ainekset

4 annosta
2 - 3 (400 g)
jauhoista perunaa , esim. Rosamunda
1 iso (125 g)
porkkana
350 g
kirjolohifileetä
1 rkl
soijakastiketta
1 prk (2,5 dl)
1 ½ dl
2
kananmunaa
½ dl
tuoretta tilliä

Ohje

  1. Kuori ja paloittele porkkana. Kuori ja halkaise perunat. Keitä ne kypsiksi höyrykattilassa tai suolattomassa vedessä.
  2. Perunoiden ja porkkanoiden kiehuessa poista kalafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa filee pienemmiksi paloiksi. Laita ne pinnoitetulle, kuumalle pannulle. Paista ensin toinen puoli, käännä. Anna paistua hetki, kunnes kala on kypsää. Lisää soijakastike kalan pinnalle. Anna kiehahtaa. Nostele kalapalat uunivuoan pohjalle.
  3. Kaada keitinvesi pois. Soseuta porkkana sauvasekoittimella ja perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.
  4. Yhdistä ruokakerma, maito, munat ja tilli. Lisää seos peruna-porkkanasoseeseen.
  5. Kaada seos uunivuokaan kalojen päälle.
  6. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 200 asteessa n. 30 min.
  7. Tarjoa ruisleivän, maidon ja tomaatti-kurkkusalaatin kanssa.

Vinkki

Korvaa kirjolohi halutessasi pakasteseitillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
99 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
6 g
Rasva
5 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
68 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)