Juustokohokas

Juustokohokas

1 h 5 min
keskitaso
195 kcal / 100g
0
0

Klassinen juustokohokas on syytä tarjoilla heti valmistamisen jälkeen, sillä sen kuohkea rakenne lässähtää nopeasti. Onneksi herkullinen maku säilyy, vaikka kohokas ehtisi hieman laskeakin.

Ainekset

4 annosta
2 rkl
2 rkl
vehnäjauhoja
3 dl
4
keltuaista
¼ tl
rouhittua mustapippuria
¼ tl
suolaa
150 g
4
valkuaista

Ohje

  1. Kiehauta jauhot voissa. Lisää maito vähitellen ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila levyltä
  2. Sekoita maitokastikkeen joukkoon keltuaiset yksitellen. Mausta. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset.
  3. Kaada seos voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan tai pieniin annosvuokiin. Kypsennä yhtä isoa kohokasta 150 asteessa, uunin alimmalla tasolla n. 45 min tai annoskohokkaita 175 asteessa n. 15 min. Älä avaa uunia kypsentämisen aikana, ettei kohokas laske.
  4. Tarjoa heti alku- tai iltapalaruokana salaatin ja patongin kanssa.

Vinkki

Voit maustaa kohokkaan 1 dl:lla tuoreita, hienonnettuja yrttejä, 2 dl:lla AURA murua tai tai 2 - 3 dl:lla perattua, hienonnettua savukalaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
15 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
275 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)