Kaali-makkarapata

Kaali-makkarapata

1 h 30 min
keskitaso
72 kcal / 100g
1
2

Mausteinen chorizo-makkara ja savuinen Kippari ruokakerma maustavat kaalipadan.

Ainekset

6 annosta
1 pieni (750 g)
valkokaali
2 rkl
2 rkl
sinappijauhetta
2 (300 g)
sipulia
2 (200 g)
porkkanaa
300 g
hapankaalia
1
valkosipulin kynsi
1 prk (2,5 dl)
150 g
chorizo-makkaraa
2 - 3 dl
vettä

Ohje

  1. Hienonna kaali. Kuullota se rasvassa kattilassa.
  2. Lisää sinappijauhe, sekoittele vähän aikaa ja kuumenna. Lisää hienonnetut sipulit ja suikaloidut porkkanat. Kuullota.
  3. Lisää hapankaali ja hienonnettu valkosipuli. Sekoittele. Lisää ruokakerma. Kuutioi makkara ja lisää kattilaan. (Lisää vettä tarvittaessa.)
  4. Anna hautua kannen alla n. tunnin ajan tai kunnes kypsää.
  5. Tarkista maku. Halutessasi voit ripotella pinnalle hienonnettua persiljaa.

Vinkki

* Varhaiskaali kypsyy nopeammin kuin talvikaali.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
72 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
5 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)