Kipparin helppo kaalipata

Kipparin helppo kaalipata

40 min
helppo
79 kcal / 100g
6
10

Kaalipata on helppoa ja edullista ruokaa, ja sitä voi tehdä kerralla enemmän seuraavaksikin päiväksi tai vaikka pakastettavaksi.

Ainekset

4 annosta
400 g
porsaan jauhelihaa tai paistijauhelihaa
1 rkl
1 - 2 (200 g)
sipulia tai nippu kesäsipulia
2 - 3 (350 g)
porkkanaa
n. 1 kg
varhaiskaalia
1
liha-juuresliemikuutio
1 - 2 dl
vettä
1 prk (2,5 dl)
suolaa
tuoretta oreganoa tai persiljaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää joukkoon myös hienonnetut sipulit ja karkeaksi raastetut porkkanat. Lisää suikaloitu kaali, liemikuutio, vesi ja ruokakerma. Hauduta kannen alla kunnes kypsää. Varhaiskaalin kypsymisaika on n. 15 min.
  2. Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella oreganolla tai persiljalla.
  3. Tarjoa ruisleivän ja maidon kera.

Vinkki

* Voit käyttää ruokaan myös talvikaalia, mutta sen kypsymisaika on pidempi. Hauduta syksyn ja talven kaalista tehtyä pataa 40 - 60 min. Lisää ruokakerma vasta haudutuksen loppupuolella. Kypsymisaikaan vaikuttaa myös kaalin suikalekoko. Tarkista maku ja kypsyys ennen tarjoamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (9)

Nimetön7.9.2018 kello 12:05
Oli helppo tehdä ja hyvää,minä lisäsin pekonia joukkoon makua tuomaan.
nysse17.7.2017 kello 13:32
Oikein hyvä ja helppotekoinen resepti ilmat turhia mutkia. Itse lisäsin joukkoon hiukan pekonia lisämakua/mehevyyttä antamaan. Arkiruokaa parhaimmillaan.
ValioAnna Koekeittiöltä11.5.2016 kello 15:24
Hei, kiitos palautteesta. Kasvisreseptit on harmillisesti hiukan harhaanjohtava otsikko joiltain osin. Se viittaa reseptissä käytettyyn pääraaka-aineeseen, mikä on tässä tapauksessa kaali eli kasvis. Kasvisruokavalio-valinta löytyy erityisruokavalioiden alta. Sillä saa esiin kasvisruokareseptit (lakto-ovo).