Kipparin helppo kaalipata

Kipparin helppo kaalipata

40 min
helppo
79 kcal / 100g
6
9

Kaalipata on helppoa ja edullista ruokaa, ja sitä voi tehdä kerralla enemmän seuraavaksikin päiväksi tai vaikka pakastettavaksi.

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
porsaan jauhelihaa tai paistijauhelihaa
1 rkl
1 - 2 (200 g)
sipulia tai nippu kesäsipulia
2 - 3 (350 g)
porkkanaa
n. 1 kg
varhaiskaalia
1
liha-juuresliemikuutio
1 - 2 dl
vettä
1 prk (2,5 dl)
suolaa
tuoretta oreganoa tai persiljaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää joukkoon myös hienonnetut sipulit ja karkeaksi raastetut porkkanat. Lisää suikaloitu kaali, liemikuutio, vesi ja ruokakerma. Hauduta kannen alla kunnes kypsää. Varhaiskaalin kypsymisaika on n. 15 min.
  2. Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella oreganolla tai persiljalla.
  3. Tarjoa ruisleivän ja maidon kera.

Vinkki

* Voit käyttää ruokaan myös talvikaalia, mutta sen kypsymisaika on pidempi. Hauduta syksyn ja talven kaalista tehtyä pataa 40 - 60 min. Lisää ruokakerma vasta haudutuksen loppupuolella. Kypsymisaikaan vaikuttaa myös kaalin suikalekoko. Tarkista maku ja kypsyys ennen tarjoamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
34 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)