Kipparin helppo kaalipata

Kipparin helppo kaalipata
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kipparin helppo kaalipata

Kipparin helppo kaalipata

Kaalipata on helppoa ja edullista ruokaa, ja sitä voi tehdä kerralla enemmän seuraavaksikin päiväksi tai vaikka pakastettavaksi.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

33 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
400 g
porsaan jauhelihaa tai paistijauhelihaa
1 rkl
1 - 2 (200 g)
sipulia tai nippu kesäsipulia
2 - 3 (350 g)
porkkanaa
n. 1 kg
varhaiskaalia
1
liha-juuresliemikuutio
1 - 2 dl
vettä
1 prk (2,5 dl)
suolaa
tuoretta oreganoa tai persiljaa

Ohje

  1. Ruskista jauheliha Oivariini rasvassa. Lisää joukkoon myös hienonnetut sipulit ja karkeaksi raastetut porkkanat. Lisää suikaloitu kaali, liemikuutio, vesi ja ruokakerma. Hauduta kannen alla kunnes kypsää. Varhaiskaalin kypsymisaika on n. 15 min.
  2. Tarkista maku, lisää halutessasi ripaus suolaa. Viimeistele pata hienonnetulla tuoreella oreganolla tai persiljalla.
  3. Tarjoa ruisleivän ja maidon kera.
Vinkki

Vinkki

* Voit käyttää ruokaan myös talvikaalia, mutta sen kypsymisaika on pidempi. Hauduta syksyn ja talven kaalista tehtyä pataa 40 - 60 min. Lisää ruokakerma vasta haudutuksen loppupuolella. Kypsymisaikaan vaikuttaa myös kaalin suikalekoko. Tarkista maku ja kypsyys ennen tarjoamista.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
3 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›