Kääretorttu

Kääretorttu

Kääretorttu on maistuva ja moneksi muuntautuva leivonnainen. Sen voi tarjota rennosti suoraan leikkuulaudalta tai koristella annospaloina tai kokonaisena torttuna juhlavampiin hetkiin. Marjahilloilla saat näppärästi makua ja vaihtelua kääretorttuun.

50 min
helppo
195 kcal / 100g
8

Ainekset15 annosta

15 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täytteet

2 prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 dl
marjahilloa , esim. vadelma, kirsikka tai mustikka

Leivinpaperille

1 tl
sokeria

Ohje

  1. Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen
    Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  3. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  4. Lisää rahkaan sokerit.
  5. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle ensin hillo ja sen päälle kermarahka. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.
  6. Tarjoa kääretorttu jälkiruokana kahvin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Leivinpaperin saa helpommin irti kääretorttupohjasta, kun laittaa märän, puhtaan keittiöpyyhkeen kumotun kääretortun päälle leivinpaperille jäähtymisen ajaksi

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
195 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›