Kääretorttu

Kääretorttu

50 min
helppo
245 kcal / 100g
31
32

Kääretorttu on maistuva ja moneksi muuntautuva leivonnainen. Maustetuilla rahkoilla saat näppärästi makua ja keveyttä kääretorttuun.

Ainekset

15 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Väliin ja päälle

1 prk (3,3 dl)
2 prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria

Koristeeksi

valko- ja taloussuklaalastuja
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  3. Kumoa pohja kookoshiutaleilla, seesaminsiemenillä tai sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokeri ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
  5. Levitä n. puolet seoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loput rahka-kermaseoksesta kääretortun päälle ja reunoille. Koristele
  6. Tarjoa kääretorttu jälkiruokana kahvin kanssa.

Vinkki

Leivinpaperin saa helpommin irti kääretorttupohjasta, kun laittaa märän, puhtaan keittiöpyyhkeen kumotun kääretortun päälle leivinpaperille jäähtymisen ajaksiSaat kääretortusta täysin vähälaktoosisen kun käytät koristelussa vain taloussuklaata.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
245 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
14 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
68 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)