Kääretorttu

Kääretorttu

50 min
helppo
245 kcal / 100g
27
31

Kääretorttu on maistuva ja moneksi muuntautuva leivonnainen. Maustetuilla rahkoilla saat näppärästi makua ja keveyttä kääretorttuun.

Ainekset

15 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Väliin ja päälle

1 prk (3,3 dl)
2 prk (à 200 g)
2 rkl
sokeria

Koristeeksi

valko- ja taloussuklaalastuja
sitruunamelissan lehtiä

Ohje

  1. Aloita kääretortun valmistaminen vatkaamalla munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahtoon varovasti sekoittaen
  2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa n. 10 min.
  3. Kumoa pohja kookoshiutaleilla, seesaminsiemenillä tai sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokeri ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
  5. Levitä n. puolet seoksesta jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla. Levitä loput rahka-kermaseoksesta kääretortun päälle ja reunoille. Koristele
  6. Tarjoa kääretorttu jälkiruokana kahvin kanssa.

Vinkki

Leivinpaperin saa helpommin irti kääretorttupohjasta, kun laittaa märän, puhtaan keittiöpyyhkeen kumotun kääretortun päälle leivinpaperille jäähtymisen ajaksiSaat kääretortusta täysin vähälaktoosisen kun käytät koristelussa vain taloussuklaata.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
245 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
14 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
68 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (30)

Nimetön16.7.2018 kello 22:44
Minkä Kokoiseen Peltiin Tuon Taikinan Tehty? Ja Kuinka Paksusti Taikinaa Laitetaan Jos Pienempi Pelti?
Nimetön19.8.2017 kello 13:46
Minulla kääretorttu onnistui hyvin. Upposi parempiin suihin. Tänään teen uuden täytteitä vaihdellen.
Nimetön1.7.2017 kello 17:49
Kääretortun pohja onnistui loistavasti ja hyvää tuli !! Pohjan saa onnistumaan kyllä, kun tekee ohjeiden mukaisesti. Ja kuten Valio koekeittiö sanoi "kananmunat (huoneenlämpöiset) pitää hyvin vaahdottaa " - tuo on tärkeä juttu pohjaa tehdessä 🙂