Kalakeitto

Kalakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kalakeitto

Perinteinen kalakeitto on maittavaa perusruokaa, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuun.

Valmistusaika

Työaika
45 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

99 arvostelua

Ainekset5 annosta

5 annosta
8 dl
vettä
8
kokonaista maustepippuria
2
laakerinlehteä
1 - 2 (150 g)
sipulia
750 g
perunaa
600 g
perattua lohta tai muuta kalaa
1 tl
suolaa
2 dl
1 dl
tilliä

Ohje

  1. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää maustepippurit, laakerinlehdet ja hienonnetut sipulit. Keitä n. 5 min.
  2. Lisää perunat pieninä kuutioina. Jatka keittämistä 10 - 15 min tai kunnes kypsiä.
  3. Lisää nahaton ja ruodoton kala kuutioiksi leikattuna. Mausta suolalla. Anna kiehua hiljaa 2 - 3 min. Lisää kerma, hienonnettu tilli ja halutessasi voinokare.
  4. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Vinkki

Vinkki

Lohi ja kirjolohi ovat helppokäyttöisiä kalakeitossa, koska niissä ei ole pieniä ruotoja.Voit käyttää keittoon myös haukea tai pikkukaloja, esim. ahvenia. Poista niistä kidukset ja sisälmykset. Huuhtele kalat kylmällä vedellä. Laita ne kattilaan. Lisää kylmää vettä, kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto pois. Lisää suola, muutama maustepippuri, 1 - 2 laakerinlehteä sekä 1 sipuli ja 1 porkkana. Keitä hiljaa poreillen n. 20 min. Siivilöi, ota liemi talteen keittoa varten. Jos käytät kalojen lihaa, perkaa se ruodottomaksi ja lisää keittoon yhtä aikaa kerman kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
72 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
4 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›