Karitsan fileetä ja pippurikastiketta

Karitsan fileetä ja pippurikastiketta
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Karitsan fileetä ja pippurikastiketta

Karitsan fileetä ja pippurikastiketta

Karitsan ulkofileestä saat herkullisen juhla-aterian. Karitsan hienostunut maku täydentyy pippurisella kermakastikeella.

Valmistusaika

Työaika
35 min
tekeytyminen
10 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

44 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
karitsan ulkofileitä
1 rkl
gourmet-suolahiutaleita
2 rkl
3 - 4
valkosipulin kynttä
1 varsi
tuoretta timjamia

Pippurikastike

1 - 2 (150 g)
salottisipulia ohuina viipaleina
1 rkl
1 prk (2 1/2 dl)
2 vartta
tuoretta timjamia hienonnettuna

Ohje

  1. Ota fileet etukäteen huoneenlämpöön.
  2. Puhdista fileet kalvoista. Hiero suola fileiden pintaan.
  3. Sulata voi paistinpannulla. Lisää halkaistut valkosipulin kynnet ja timjami. Kuumenna pannu kuumaksi.
  4. Lisää fileet pannulle 2 - 3 erässä. Ruskista niiden pinta. Siirrä liha uunipannulle leivinpaperille.
  5. Nosta uuniin 150 asteeseen n. 10 minuutiksi (kypsyysaste medium). Ota uunista. Anna vetäytyä hetken foliolla peitettynä. Viipaloi fileet. Laita tarjolle.
  6. Pippurikastike

  7. Paista sipulit kevyesti voissa. Lisää ruokakerma ja timjami. Anna kiehua hetken, jolloin kastike saostuu hieman. Tarjoa karitsan kastikkeena.
Lisukkeeksi
Hasselbackan perunaviipaleet
55 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›