Karitsan fileetä ja pippurikastiketta

Karitsan fileetä ja pippurikastiketta

45 min
keskitaso
176 kcal / 100g
9
10

Karitsan ulkofileestä saat herkullisen juhla-aterian. Karitsan hienostunut maku täydentyy pippurisella kermakastikeella.

Ainekset

6 annosta
1 kg
karitsan ulkofileitä
1 rkl
gourmet-suolahiutaleita
2 rkl
3 - 4
valkosipulin kynttä
1 varsi
tuoretta timjamia

Pippurikastike

1 - 2 (150 g)
salottisipulia ohuina viipaleina
1 rkl
1 prk (2 1/2 dl)
2 vartta
tuoretta timjamia hienonnettuna

Ohje

  1. Ota fileet etukäteen huoneenlämpöön.
  2. Puhdista fileet kalvoista. Hiero suola fileiden pintaan.
  3. Sulata voi paistinpannulla. Lisää halkaistut valkosipulin kynnet ja timjami. Kuumenna pannu kuumaksi.
  4. Lisää fileet pannulle 2 - 3 erässä. Ruskista niiden pinta. Siirrä liha uunipannulle leivinpaperille.
  5. Nosta uuniin 150 asteeseen n. 10 minuutiksi (kypsyysaste medium). Ota uunista. Anna vetäytyä hetken foliolla peitettynä. Viipaloi fileet. Laita tarjolle.
  6. Pippurikastike

  7. Paista sipulit kevyesti voissa. Lisää ruokakerma ja timjami. Anna kiehua hetken, jolloin kastike saostuu hieman. Tarjoa karitsan kastikkeena.
Lisukkeeksi
Hasselbackan perunaviipaleet
55 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
176 kcal
Proteiini
14 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
13 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
24 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)