Karpalokiisseli & vanhanajan täysmaito

Karpalokiisseli & vanhanajan täysmaito

35 min
keskitaso
68 kcal / 100g
3
3

Mukavan hapokas karpalokiisseli maistuu täyteläisen vanhanajan täysmaidon kanssa tarjoiltuna välipalana tai jälkiruokana. Yksinkertaista ja maukasta!

Ainekset

6 annosta
1 pussi (200 - 220 g / n. 4 dl)
karpaloita
1 l
vettä
2 dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja + 1 dl vettä

Tarjoiluun

Ohje

  1. Mittaa karpalot ja osa vedestä (3 dl) teräskattilaan. Anna kiehua kannen alla 10 min.
  2. Nosta levyltä. Hienonna sauvasekoittimella. Siivilöi halutessasi kuoret ja siemenet pois mehusta.
  3. Yhdistä mehuun loppu vesi (7 dl) ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunajauho-vesiseos. Kuumenna sekoittaen kunnes kiehahtaa / kuplahtaa.
  4. Nosta kattila kylmään vesialtaaseen jäähtymään. Sekoita välillä, näin tehden kiisseli ei kuoretu.
  5. Tarjoa haaleana maidon kanssa.
  6. PUOLUKKAKIISSELI

  7. * Korvaa halutessasi karpalot puolukoilla. Voit käyttää puolukoita hiukan karpaloita enemmän, koska ne ovat miedompia, n. 5 dl.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
68 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
0 g
Suola
0,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
5 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)