Ketopizza fat head -pohjalla

Ketopizza fat head -pohjalla
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Ketopizza fat head -pohjalla

Ketopizza fat head -pohjalla

Fat head -taikina on juustosta, kananmunasta ja kuidusta tai mantelijauhosta koostuva taikina, joka muistuttaa maultaan ja rakenteeltaan huomattavasti hiivataikinaa. Se on rapsakka ja hiukan sitkeä, kuten tavallinen pizzataikina. Fat head -taikina valmistuu kädenkäänteessä, ei vaadi kohoamista ja on helppo käsitellä.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
20 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
99 arvostelua

Ainekset1 annos

1 annos

Fat head - pohja

½ pussia (à 150 g)
2 rkl
1
kananmuna
1 dl
perunakuitua , Semper Pofiber

Täytteet

½ dl
tomaattikastiketta , Mutti pizzakastike
50 g
palvikinkkua
30 g
½ pussia (à 150 g)
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Kuumenna juustoraaste mikrossa, kunnes se on sulaa ja kuplivaa.
  2. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja huoneenlämpöinen muna.
  3. Lisää perunakuitu ja vaivaa tasaiseksi.
  4. Kauli pohja leivinpaperien välissä tai taputtele kostutetuin sormin ohueksi ympyräksi.
  5. Esipaista pohja uunin keskiosassa 200 asteessa n. 8 min.
  6. Kerrostele täytteet pizzapohjan päälle.
  7. Paista pizza uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min.
Vinkki

Vinkki

Mutti pizzakastike ei sisällä lisättyä sokeria, voit myös tehdä pizzakastikkeen itse maustamalla tomaattimurskaa suolalla, yrteillä ja valkosipulilla.Pizzapohjassa voi käyttää myös muita juustoraasteita, älä kuitenkaan käytä tuoremozzarellaa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
219 kcal
Proteiini
17 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
1,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.