Siirry sisältöön
Ketopizza fat head -pohjalla

Ketopizza fat head -pohjalla

Fat head -taikina on juustosta, kananmunasta ja kuidusta tai mantelijauhosta koostuva taikina, joka muistuttaa maultaan ja rakenteeltaan huomattavasti hiivataikinaa. Se on rapsakka ja hiukan sitkeä, kuten tavallinen pizzataikina. Fat head -taikina valmistuu kädenkäänteessä, ei vaadi kohoamista ja on helppo käsitellä.

Ketopizza fat head -pohjalla

Ainesosat

annos

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Fat head - pohja

Täytteet

  • 1 dl (50 g) tomaattikastiketta, Mutti pizzakastike
  • 50 g palvikinkkua
  • 30 g
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio mozzarella raastetta
    Valio mozzarella juustoraaste on hyvä valinta silloin, kun haluat maukkaan ja herkullisen venyvän lopputuloksen pizzaan,…
    Valio mozzarella e150 g raaste
  • 0 kg tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Kuumenna juustoraaste mikrossa, kunnes se on sulaa ja kuplivaa.
  2. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja huoneenlämpöinen muna.
  3. Lisää perunakuitu ja vaivaa tasaiseksi.
  4. Kauli pohja leivinpaperien välissä tai taputtele kostutetuin sormin ohueksi ympyräksi.
  5. Esipaista pohja uunin keskiosassa 200 asteessa n. 8 min.
  6. Kerrostele täytteet pizzapohjan päälle.
  7. Paista pizza uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min.

Vinkki

Mutti pizzakastike ei sisällä lisättyä sokeria, voit myös tehdä pizzakastikkeen itse maustamalla tomaattimurskaa suolalla, yrteillä ja valkosipulilla. Pizzapohjassa voi käyttää myös muita juustoraasteita, älä kuitenkaan käytä tuoremozzarellaa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 226 kcal
Proteiini 17 g
Hiilihydraatti 4,9 g
Rasva 15,1 g
Tyydyttynyt rasva 7,6 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 1,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • tuoretta basilikaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search