Juurespyttipannu

Juurespyttipannu

30 min
helppo
124 kcal / 100g
3
2

Juurespyttipannu hyödyntää joulun tähteet rennolla tavalla. Kokeile kinkun tilalla myös kalkkunaa tai vaikkapa kypsää lampaan lihaa.

Ainekset

4 annosta
pala (n. 2 cm)
tuoretta inkivääriä
1/2 - 1
punaista chiliä
2 rkl
vettä
1 rkl
ketjap manis -soijakastiketta
1
kanelitanko
3 rkl
fariinisokeria
½ tl
suolaa
300 g
(joulu)kinkkua
1 pieni (n. 300 g)
bataatti
n. 300 g
punajuurta keitettynä
1 iso
sipuli
3 rkl
100 g
vihreitä papuja
1/2 - 1 pussia (à 150 g)

Lisäksi

4
kananmunaa paistettuna
4 viipaletta
voileipäkurkkua

Ohje

  1. Hienonna kuorittu inkivääri ja chili. Laita ne sekä vesi, ketjap manis, kanelitanko, fariinisokeri ja suola kattilaan. Keitä muutama min. Nosta kattila pois levyltä. Revi kinkku säikeiksi liemen joukkoon. Jätä pöydälle maustumaan.
  2. Kuori ja paloittele juurekset. Viipaloi sipuli. Paista pannulla Oivariini rasvassa, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  3. Poista kanelitanko kinkun marinointiliemestä. Lisää kinkku, marinointiliemi ja pavut pannulle. Paista vielä hetki. Ripottele pinnalle AURA muru.
  4. Tarjoa pyttipannu paistettujen munien ja voileipäkurkkuviipaleiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
124 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)