Juurespyttipannu

Juurespyttipannu
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Juurespyttipannu

Juurespyttipannu

Juurespyttipannu hyödyntää joulun tähteet rennolla tavalla. Kokeile kinkun tilalla myös kalkkunaa tai vaikkapa kypsää lampaan lihaa.

Valmistusaika

Työaika
30 min
Yhteensä
30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
pala (n. 2 cm)
tuoretta inkivääriä
1/2 - 1
punaista chiliä
2 rkl
vettä
1 rkl
ketjap manis -soijakastiketta
1
kanelitanko
3 rkl
fariinisokeria
½ tl
suolaa
300 g
kinkkua
1 pieni (n. 300 g)
bataatti
n. 300 g
punajuurta keitettynä
1 iso
sipuli
3 rkl
100 g
vihreitä papuja
1/2 - 1 pussia (à 150 g)

Lisäksi

4
kananmunaa paistettuna
4 viipaletta
voileipäkurkkua

Ohje

  1. Hienonna kuorittu inkivääri ja chili. Laita ne sekä vesi, ketjap manis, kanelitanko, fariinisokeri ja suola kattilaan. Keitä muutama min. Nosta kattila pois levyltä. Revi kinkku säikeiksi liemen joukkoon. Jätä pöydälle maustumaan.
  2. Kuori ja paloittele juurekset. Viipaloi sipuli. Paista pannulla Oivariini rasvassa, kunnes juurekset ovat kypsiä.
  3. Poista kanelitanko kinkun marinointiliemestä. Lisää kinkku, marinointiliemi ja pavut pannulle. Paista vielä hetki. Ripottele pinnalle AURA muru.
  4. Tarjoa pyttipannu paistettujen munien ja voileipäkurkkuviipaleiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
124 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.