Kilpparitäytekakku, alkaen 1 v.

Kilpparitäytekakku, alkaen 1 v.
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Kilpparitäytekakku, alkaen 1 v.

Kilpparitäytekakku, alkaen 1 v.

Kilpparitäytekakku on juhlapöydän mehevä herkku. Se syntyy kätevästi hedelmärahkatäytteisestä kääretortusta. Ota lapset mukaan koristelun ideointiin ja toteutukseen.

Valmistusaika

Työaika
35 min
uunissa
12 min
Yhteensä
47 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset15 annosta

15 annosta

Kääretorttutaikina

4 isoa
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
4 rkl (0,6 dl)
vehnäjauhoja
2 rkl (0,3 dl)
perunajauhoja
3 rkl (0,45 dl)
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta

Kostutus

½ dl

Täyte

1 - 2 dl
makeuttamatonta päärynäsosetta
2 prk (à 200 g)

Pinnalle

1 prk (3,3 dl)
250 g
¾ dl
sokeria

Kilpi

4 kpl
suklaamunia , esim. Kinder

Silmät, suu, jalat ja häntä

2 kpl
makeisia (värikkäitä hedelmäkarkkeja)
lakritsia (nauhaa)
suklaapatukka , esim. DaCapo
strösseleitä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. (Jos munat ovat pieniä, käytä niitä 5 kpl).
  2. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
  3. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min.
  5. Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille.
  6. Kostuta jäähtynyt pohja appelsiinitäysmehulla.
  7. Yhdistä hedelmäsose ja rahka. Levitä kääretorttupohjalle.
  8. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle. Anna tekeytyä hetkisen leivinpaperiin tai kelmuun käärittynä.
  9. Leikkaa 2 hiukan paksumpaa viipaletta. Aseta kakkuvadille pystyyn kilpikonnan keskiosaksi. Leikkaa kaksi viipaletta puoliksi, tee niistä 4 jalkaa. Leikkaa toinen viipale puoliksi. Aseta toinen pala pääksi. Lisää keskikohdan ympärille ylimääräiset viipaleet siten, että muodostuu keskeltä kupera vartalo.
    Leikkaa 2 hiukan paksumpaa viipaletta. Aseta kakkuvadille pystyyn kilpikonnan keskiosaksi. Leikkaa kaksi viipaletta puoliksi, tee niistä 4 jalkaa. Leikkaa toinen viipale puoliksi. Aseta toinen pala pääksi. Lisää keskikohdan ympärille ylimääräiset viipaleet siten, että muodostuu keskeltä kupera vartalo.
  10. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri.
  11. Levitä seos kilpikonnan pintaan.
  12. Ripota jaloille nonparelleja, lisää lakritsinauhakynnet. Lisää murretut suklaamunat kilviksi. Aseta paikoilleen silmät, suu ja häntä (leikattu Da Caposta).

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
218 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
24 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›