Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kilpparitäytekakku, alkaen 1 v.

Kilpparitäytekakku on juhlapöydän mehevä herkku. Se syntyy kätevästi hedelmärahkatäytteisestä kääretortusta. Ota lapset mukaan koristelun ideointiin ja toteutukseen.

Kilpparitäytekakku, alkaen 1 v.
Kilpparitäytekakku, alkaen 1 v.

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kääretorttutaikina

  • 4 isoa kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

Täyte

Pinnalle

Kilpi

  • 4 suklaamunia, esim. Kinder

Silmät, suu, jalat ja häntä

  • 2 makeisia (värikkäitä hedelmäkarkkeja)
  • 0 kg lakritsia (nauhaa)
  • 0 kg suklaapatukka, esim. DaCapo
  • 0 kg strösseleitä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. (Jos munat ovat pieniä, käytä niitä 5 kpl).
  2. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.
  3. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 12 min.
  5. Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille.
  6. Kostuta jäähtynyt pohja appelsiinitäysmehulla.
  7. Yhdistä hedelmäsose ja rahka. Levitä kääretorttupohjalle.
  8. Kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle. Anna tekeytyä hetkisen leivinpaperiin tai kelmuun käärittynä.
  9. Leikkaa 2 hiukan paksumpaa viipaletta. Aseta kakkuvadille pystyyn kilpikonnan keskiosaksi. Leikkaa kaksi viipaletta puoliksi, tee niistä 4 jalkaa. Leikkaa toinen viipale puoliksi. Aseta toinen pala pääksi. Lisää keskikohdan ympärille ylimääräiset viipaleet siten, että muodostuu keskeltä kupera vartalo.
  10. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri.
  11. Levitä seos kilpikonnan pintaan.
  12. Ripota jaloille nonparelleja, lisää lakritsinauhakynnet. Lisää murretut suklaamunat kilviksi. Aseta paikoilleen silmät, suu ja häntä (leikattu Da Caposta).

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 216 kcal
Proteiini 6,2 g
Hiilihydraatti 22,4 g
Rasva 11,1 g
Tyydyttynyt rasva 6,2 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • lakritsia
  • suklaapatukka
  • strösseleitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search