Kirjolohipiirakka

Kirjolohipiirakka

1 h 35 min
keskitaso
238 kcal / 100g
2
4

Suolaiset piirakat ovat ruokaisia tarjottavia moniin tilanteisiin. Tämän suosikkipiirakan täytteenä on lohta, riisiä ja keitettyä kananmunaa.

Ainekset

8 annosta

Tuorejuustovoitaikina

1 rasia (200 g)
200 g
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
puuroriisiä
4 dl
vettä + suolaa
3
keitettyä (10 min) kananmunaa
n. 400 g
ruodotonta ja nahatonta lohifileetä tai siikafileetä
1 tl
sitruunapippuria
½ tl
suolaa
1 dl
tilliä

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla juusto, pehmeä voi ja vehnäjauho-leivinjauheseos kulhossa. Taputtele suorakaiteeksi tuorekelmun sisään. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa n. 30 min.
  2. Keitä ja valuta riisit. Viipaloi munat ja leikkaa kala pieniksi paloiksi. Ripota kalalle mausteet. Yhdistä kaikki täytteen aineet.
  3. Kauli piirakkataikinasta suorakaiteen muotoinen levy (n. 30 x 40 cm). Lado levyn keskelle täyte. Käännä taikinan reunat päälle ja ummista piirakka. Käännä piirakka ympäri leivinpaperille niin, että sauma jää alle. Jos taikinaa jää yli, kauli se ja leikkaa halutessasi koristenauhoja piirakan päälle. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
  4. Paista piirakkaa 225 asteessa 25 - 30 min.

Vinkki

* Korvaa tuorejuustovoitaikina halutessasi rahkavoitaikinalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
238 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
15 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
61 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)