Lohi-kaprispiiras

Lohi-kaprispiiras

1 h 20 min
haastava
230 kcal / 100g
3
3

Lohi-kaprispiiras on oivallinen iltapäiväteen seuralainen jopa juhlavampaan tilaisuuteen.

Ainekset

12 annosta

Rahka-voitaikina

1 prk (250 g)
250 g
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
pitkäjyväistä riisiä
4 dl
vettä
½ dl (50 g)
kapriksia hienonnettuna
½ rasiaa (à 200 g)
3
keitettyä (10 min) kananmunaa
300 g
tuoresuolattua kirjolohta
1 dl
tilliä hienonnettuna

Voiteluun

1
kananmuna

Kapris-remoulade

1 prk (150 g)
2 rkl
majoneesia
1 rkl
kapriksia hienonnettuna
1 - 2 rkl
kurkkusalaattia

Ohje

  1. Sekoita maitorahkaan pehmeä voi. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa
  2. Keitä riisit kypsiksi vedessä. Valuta riisi tarvittaessa. Lisää joukkoon kaprikset ja tuorejuusto. Viipaloi munat ja kala.
  3. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (noin 40 x 35 cm). Lado levyn keskelle puolet kalaviipaleista, puolet tillistä, munaviipaleet ja riisiseos. Levitä riisin päälle loppu tilli ja kalaviipaleet. Käännä taikinan reunat päälle ja ummista piirakka. Käännä piirakka ympäri leivinpaperille niin, että sauma jää alle.
  4. Jos taikinaa jää yli, kauli se ja leikkaa halutessasi koristenauhoja piiraan päälle.
  5. Voitele piirakka munalla, pistele ja paista 225 asteessa noin 30 min
  6. Valmista remoulade-kastike yhdistämällä ainesosat keskenään.
  7. Tarjoile piiras kastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
230 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
15 g
Rasva
16 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
53 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)