Juusto-savukalapiiras

Juusto-savukalapiiras

1 h 5 min
keskitaso
282 kcal / 100g
0
0

Tämä piiras saa täyteläisen makunsa Emmental-juustosta ja kylmäsavustetusta kirjolohesta. Se sopii sekä teepöytään että salaatin kanssa tarjottavaksi.

Ainekset

8 annosta
100 g
50 g
¼ dl
2 ½ dl
(karkeita) vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

100 g
purjosipulia
1 rkl
150 g
kylmäsavustettua kirjolohifileetä
½ dl
tilliä hienonnettuna
200 g
3
kananmunaa
1 ¾ dl
valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Sekoita pehmeään voihin juustoraaste, ruokakerma ja yhdistetyt kuivat aineet. Levitä taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 24 cm:n suuruiseen vuokaan.
  2. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi ja hauduta pehmeäksi voissa. Suikaloi kala ja levitä piiraspohjalle purjon, tillin ja juustoraasteen kanssa.
  3. Sekoita munat kerman kanssa ja mausta valkopippurilla. Kaada vuokaan. Kypsennä 200 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes piiraan pinta on saanut kauniin värin.
  4. Tarjoile lämpimänä esim. salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
13 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
21 g
Suola
0,9 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
287 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)