Siirry sisältöön
Kirsikkatäytekakku

Kirsikkatäytekakku

Kirsikat ja suklaa ovat klassinen yhdistelmä. Tämä kakku ei ole kuitenkaan vaikea valmistaa, joten pöytä koreaksi!

Kirsikkatäytekakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Suklaakakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta

Vuoan voiteluun

  • 0 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0 kg korppujauhoja

Kostutus

  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 1 tl vaniljasokeria

Täyte ja päällys

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa vanilja
    Valio maustettu rahka vanilja sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g vanilja laktoositon
  • 3 dl kirsikkahilloa
  • 40 g tummaa suklaata
  • 0 kg kirsikkaa

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan.
  2. Paista kakkua ensin 175 asteessa 35 - 40 min. (Pinnoitetussa vuoassa 175 asteessa 15 min + 160 asteessa n. 25 min.) Tarkista tikulla, että kakku on kypsä. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
  3. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka (ja sokeria, jos haluat makeamman)
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja. Levitä kirsikkahilloa kakkulevylle. Lisää päälle vaniljatäytettä. Aseta keskilevy, kostuta, täytä. Laita päälle kansilevy alapuolelta kostutettuna. Levitä loppu täyte päälle.
  5. Koristele suklaalla ja kirsikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 223 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 31 g
Rasva 8,4 g
Tyydyttynyt rasva 4,5 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • Valio voita
  • korppujauhoja
  • kirsikkaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search