Kirsikkatäytekakku

Kirsikkatäytekakku

1 h 20 min
keskitaso
227 kcal / 100g
3
3

Kirsikat ja suklaa ovat klassinen yhdistelmä. Tämä kakku ei ole kuitenkaan vaikea valmistaa, joten pöytä koreaksi!

Ainekset

10 annosta

Suklaakakkupohja

4
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 ½ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
perunajauhoja
3 rkl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta

Vuoan voiteluun

korppujauhoja

Kostutus

1 dl
1 tl
vaniljasokeria

Täyte ja päällys

2 dl
2 prk (à 200 g)
n. 3 dl
kirsikkahilloa
40 g
tummaa suklaata
kirsikoita

Ohje

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 2,5 litran vuokaan.
  2. Paista kakkua ensin 175 asteessa 35 - 40 min. (Pinnoitetussa vuoassa 175 asteessa 15 min + 160 asteessa n. 25 min.) Tarkista tikulla, että kakku on kypsä. Kumoa kakkupohja vähän jäähtyneenä.
  3. Valmista täyte: Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaniljarahka (ja sokeria, jos haluat makeamman)
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja. Levitä kirsikkahilloa kakkulevylle. Lisää päälle vaniljatäytettä. Aseta keskilevy, kostuta, täytä. Laita päälle kansilevy alapuolelta kostutettuna. Levitä loppu täyte päälle.
  5. Koristele suklaalla ja kirsikoilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
9 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)