Hedelmäiset pullasarvet

Hedelmäiset pullasarvet
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Hedelmäiset pullasarvet

Hedelmäiset pullasarvet

Perinteinen pulla on kestosuosikki. Tässä ohjeessa on käytetty kirsikoita, pähkinöitä ja mantelimassaa tuomaan uusia makuja.

Valmistusaika

Työaika
1 h 30 min
20 min
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset2 kpl

2 kpl
9 dl
vehnäjauhoja
1 dl
sokeria
150 g
2 dl
50 g
hiivaa
2
kananmunaa
½ tl
suolaa
1 ½ tl
kardemummaa
1 dl (90 g)
punaisia kirsikoita sokeriliemessä
2 dl (n. 80 g)
saksanpähkinöitä

Väliin

1 tanko (150 g)
mantelimassaa

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

mantelilastuja

Ohje

  1. Yhdistä jauhot ja sokeri. Nypi kylmä voi joukkoon pieninä paloina. (Voit tehdä sen myös monitoimikoneella.)
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa maitoon munat ja mausteet. Lisää seos jauhoihin.
  3. Leikkaa kirsikat 4 osaan ja rouhi pähkinät. Lisää ne lopuksi taikinaan. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedolta suojattuna.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele jauhotetulle pöydälle. Kauli n. 25 x 30 cm:n kokoisiksi levyiksi. Ripota päälle raastettu mantelimassa. Kääri levyt kulmasta alkaen rullaksi.
  5. Nosta leivinpaperille uunipellille. Taivuta sarven muotoon. Molemmat sarvet mahtuvat yhdelle normaalikokoiselle pellille. Anna kohota liinalla peitettynä n. 30 min. Voitele munalla. Ripota pinnalle mantelilastuja.
  6. Paista 200 asteessa n. 20 min eli kunnes pinta on kullanruskea. Jäähdytä liinan alla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
345 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
16 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.