Siirry sisältöön
Hedelmäiset pullasarvet

Hedelmäiset pullasarvet

Perinteinen pulla on kestosuosikki. Tässä ohjeessa on käytetty kirsikoita, pähkinöitä ja mantelimassaa tuomaan uusia makuja.

Hedelmäiset pullasarvet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 50 g hiivaa
  • 2 kananmunaa
  • ½ tl suolaa
  • 1½ tl kardemummaa
  • 90 g (1 dl) punaisia kirsikoita sokeriliemessä
  • n. 80 g saksanpähkinöitä

Väliin

  • 150 g mantelimassaa

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Pinnalle

  • 0 kg mantelilastuja

Ohje

  1. Yhdistä jauhot ja sokeri. Nypi kylmä voi joukkoon pieninä paloina. (Voit tehdä sen myös monitoimikoneella.)
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa maitoon munat ja mausteet. Lisää seos jauhoihin.
  3. Leikkaa kirsikat 4 osaan ja rouhi pähkinät. Lisää ne lopuksi taikinaan. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi vedolta suojattuna.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele jauhotetulle pöydälle. Kauli n. 25 x 30 cm:n kokoisiksi levyiksi. Ripota päälle raastettu mantelimassa. Kääri levyt kulmasta alkaen rullaksi.
  5. Nosta leivinpaperille uunipellille. Taivuta sarven muotoon. Molemmat sarvet mahtuvat yhdelle normaalikokoiselle pellille. Anna kohota liinalla peitettynä n. 30 min. Voitele munalla. Ripota pinnalle mantelilastuja.
  6. Paista 200 asteessa n. 20 min eli kunnes pinta on kullanruskea. Jäähdytä liinan alla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 345 kcal
Proteiini 8,5 g
Hiilihydraatti 40,1 g
Rasva 16,2 g
Tyydyttynyt rasva 5,6 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • mantelilastuja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search