Koskenlaskijan hernesosekeitto

Koskenlaskijan hernesosekeitto

15 min
helppo
63 kcal / 100g
3
2

Hernesosekeitto on maukas ruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Ruotsalaiset nauttivat sen kanssa punssia, ranskalaiset lorauttavat siihen tilkan kuohuviiniä. Myös lusikallinen turkkilaista jogurttia sopii sen makuun mainiosti.

Ainekset

4 annosta
2 pussia (à 200 g)
pakasteherneitä
½ pussia (à 200 g)
pakastesipulikuutioita
5 dl
vettä
1 - 2
laakerinlehteä
ripaus (1/2 maustemit.)
jauhettua maustepippuria
n. 1/2 tl
suolaa
2 dl
½ (à 250 g)
2 tl
kuivattua meiramia

Annosten päälle

2 dl

Ohje

  1. Mittaa kattilaan herneet, sipulit, vesi, laakerinlehti, pippuri ja suola. Anna kiehua kannen alla kypsäksi, n. 8 min.
  2. Poista laakerinlehti. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää ruokakerma ja kuutioitu Koskenlaskija. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
  4. Mausta meiramilla ja tarkista suola. Kuohkeuta vielä sauvasekoittimella.
  5. Tarjoa halutessasi annosten päällä lusikallinen jogurttia.

Vinkki

Voit halutessasi siivilöidä keiton soseuttamisen jälkeen, jos haluat erittäin sileää keittoa.Korvaa pakasteherneet 2 pussilla (à 250 g) pakastekasvissuikaleita tai vastaavalla määrällä tuoreita kasviksia (esim. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa). Keitä kypsiksi kasvisliemessä. Soseuta. Lisää ruokakerma ja sulatejuusto. Kuumenna. Korvaa meirami hienonnetulla persiljalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
63 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
75 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)