Koskenlaskijan hernesosekeitto

Koskenlaskijan hernesosekeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Koskenlaskijan hernesosekeitto

Koskenlaskijan hernesosekeitto

Hernesosekeitto on maukas ruoka, joka valmistuu käden käänteessä. Ruotsalaiset nauttivat sen kanssa punssia, ranskalaiset lorauttavat siihen tilkan kuohuviiniä. Myös lusikallinen turkkilaista jogurttia sopii sen makuun mainiosti.

Valmistusaika

Työaika
15 min
Yhteensä
15 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
22 arvostelua

Ainekset4 annosta

4 annosta
2 pussia (à 200 g)
pakasteherneitä
½ pussia (à 200 g)
pakastesipulikuutioita
5 dl
vettä
1 - 2
laakerinlehteä
ripaus (1/2 maustemit.)
jauhettua maustepippuria
n. 1/2 tl
suolaa
2 dl
½ (à 250 g)
2 tl
kuivattua meiramia

tai rkltuoretta meiramia

Annosten päälle

2 dl

Ohje

  1. Mittaa kattilaan herneet, sipulit, vesi, laakerinlehti, pippuri ja suola. Anna kiehua kannen alla kypsäksi, n. 8 min.
  2. Poista laakerinlehti. Soseuta sauvasekoittimella.
  3. Lisää ruokakerma ja kuutioitu Koskenlaskija. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto sulaa.
  4. Mausta meiramilla ja tarkista suola. Kuohkeuta vielä sauvasekoittimella.
  5. Tarjoa halutessasi annosten päällä lusikallinen jogurttia.
Vinkki

Vinkki

Voit halutessasi siivilöidä keiton soseuttamisen jälkeen, jos haluat erittäin sileää keittoa.Korvaa pakasteherneet 2 pussilla (à 250 g) pakastekasvissuikaleita tai vastaavalla määrällä tuoreita kasviksia (esim. porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa). Keitä kypsiksi kasvisliemessä. Soseuta. Lisää ruokakerma ja sulatejuusto. Kuumenna. Korvaa meirami hienonnetulla persiljalla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
64 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.