Siirry sisältöön
Kukkakaalihampurilainen

Kukkakaalihampurilainen

Kesällä maistuu kotimaisista kasviksista ja ruisleivästä tehty hampurilainen, joka saa makua ja täytettä maukkaasta grillijuustosta. Ruoan valmistaa joko grillissä tai paistinpannussa. Ohjeen balsamicokastike toimii sekä grillauskastikkeena että sipulilisukkeen marinadina.

Kukkakaalihampurilainen

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt Valio Eila® grillijuustoa
  • 1 pieni (250 g) kesäkurpitsa
  • 1  (n. 500 g) kukkakaali
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen chilipalko, mieto
  • 1 dl hienonnettua persiljaa tai lehtipersiljaa
  • 4 ruisleipästä (halkaistua), esim. tumma Reissumies
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu

Balsamicokastike


Ohje

  1. Valmista ensin balsamicokastike. Mittaa aineet pieneen kasariin tai kattilaan. Keitä, kunnes nesteen määrä on puolittunut. Nosta sivuun.
  2. Leikkaa grillijuusto ja kesäkurpitsa n. 1 cm:n viipaleiksi. Leikkaa kukkakaalista hieman ohuempia "pihvejä". Parhaimmat pihvit saat leikkaamalla viipaleet pystysuunnassa kukkakaalin keskiosasta, jolloin kukkakaalinuput pysyvät kiinnittyneinä kanta/keskiosaan.
  3. Puolita ja leikkaa sipuli (ja chili) ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon. Lisää hienonnettu yrtti ja puolet balsamicokastikkeesta.
  4. Levitä grillisudilla kasvisten ja grillijuuston päälle balsamicokastiketta.
  5. Grillaa kasvikset ja juustopalat molemmin puolin grilliparilassa tai kypsennä paistinpannulla. Lisää tarvittaessa balsamicokastiketta. Lämmitä myös ruiskiekot grillissä tai paahtimessa.
  6. Viimeistele kasvikset suolalla ja pippurilla. Täytä ruisleipäset crème fraîchella, grillijuustolla, kasviksilla ja sipulilisukkeella.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 82 kcal
Proteiini 1,5 g
Hiilihydraatti 7,4 g
Rasva 4,6 g
Tyydyttynyt rasva 1,9 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search