Kukkakaalihampurilainen

Kukkakaalihampurilainen

45 min
keskitaso
143 kcal / 100g
0
1

Kesällä maistuu kotimaisista kasviksista ja ruisleivästä tehty hampurilainen, joka saa makua ja täytettä maukkaasta grillijuustosta. Ruoan valmistaa joko grillissä tai paistinpannussa. Ohjeen balsamicokastike toimii sekä grillauskastikkeena että sipulilisukkeen marinadina.

Ainekset

4 annosta
1 pkt
1 pieni (250 g)
kesäkurpitsa
1 (n. 500  g)
kukkakaali
1
punasipuli
1
punainen chilipalko , mieto
1 dl
hienonnettua persiljaa tai lehtipersiljaa
4 (halkaistua)
ruisleipästä , esim. tumma Reissumies
ripaus
suolaa ja pippuria
1 prk (150 g)

Balsamicokastike

1 dl
balsami- tai valkoviinietikkaa
1 ¼ dl
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa

Ohje

  1. Valmista ensin balsamicokastike. Mittaa aineet pieneen kasariin tai kattilaan. Keitä, kunnes nesteen määrä on puolittunut. Nosta sivuun.
  2. Leikkaa grillijuusto ja kesäkurpitsa n. 1 cm:n viipaleiksi. Leikkaa kukkakaalista hieman ohuempia "pihvejä". Parhaimmat pihvit saat leikkaamalla viipaleet pystysuunnassa kukkakaalin keskiosasta, jolloin kukkakaalinuput pysyvät kiinnittyneinä kanta/keskiosaan.
  3. Puolita ja leikkaa sipuli (ja chili) ohuiksi viipaleiksi. Laita kulhoon. Lisää hienonnettu yrtti ja puolet balsamicokastikkeesta.
  4. Levitä grillisudilla kasvisten ja grillijuuston päälle balsamicokastiketta.
  5. Grillaa kasvikset ja juustopalat molemmin puolin grilliparilassa tai kypsennä paistinpannulla. Lisää tarvittaessa balsamicokastiketta. Lämmitä myös ruiskiekot grillissä tai paahtimessa.
  6. Viimeistele kasvikset suolalla ja pippurilla. Täytä ruisleipäset crème fraîchella, grillijuustolla, kasviksilla ja sipulilisukkeella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
143 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
8 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
112 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)