
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
4 h
Yhteensä
4 h 40 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
- 175 g Domino-keksejä tai kaurakeksejä
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Täyte
- 5 liivatelehteä
-
1 prk (2,5 dl)
Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%Valio vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten seurassa.…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa kuningatarValio maustettu rahka kuningatar sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
- 1 tl vaniljasokeria
Päälle
- 3-5 dl marjoja, esim. vadelmia, mansikoita,
- 2 dl vettä
- 1 dl hyytelösokeria
Jaa resepti
Ohje
- Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
- Laita liivatteet kylmään runsaaseen veteen pehmiämään.
- Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Käytä kannumaista vaahdotusastiaa, niin vaahto syntyy nopeammin. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
- Sulata liivatelehdet 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita täytteen joukkoon.
- Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön.
- Kun kakku on hyytynyt, lisää päälle marjat; jos käytät isoja marjoja, leikkaa ne ensin viipaleiksi tai lohkoiksi.
- Valmista kiille: Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä. Anna jäähtyä hiljalleen sekoitellen pari min.
- Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
- Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
197 kcal
Proteiini
4,7 g
Hiilihydraatti
23,5 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5,8 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa