Hyppää sisältöön
Kuningattaren kakku

Kuningattaren kakku

Kuningattaren kakku on helppo, mutta näyttävä tarjottava kesäisiin kahvihetkiin.

Kuningattaren kakku

Ainekset

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 175 g Domino-keksejä tai kaurakeksejä
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Täyte

  • 5 liivatelehteä
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
    Valio vaahtoutuva vaniljakastike on lempeän vaniljainen jälkiruokakastike, joka maistuu herkulliselta kuohkeaksi vaahdotettuna esimerkiksi leivonnaisten seurassa.…
    Valio vaahtoutuva vaniljakastike 9 % 2,5 dl UHT laktoositon
  • 2 prk (à 200 g)
    Valio maustettua rahkaa kuningatar
    Valio maustettu rahka kuningatar sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
    Valio maustettu rahka 200 g kuningatar laktoositon
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 3-5 dl marjoja, esim. vadelmia, mansikoita,
  • 2 dl vettä
  • 1 dl hyytelösokeria

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatteet kylmään runsaaseen veteen pehmiämään.
  3. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Käytä kannumaista vaahdotusastiaa, niin vaahto syntyy nopeammin. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
  4. Sulata liivatelehdet 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita täytteen joukkoon.
  5. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön.
  6. Kun kakku on hyytynyt, lisää päälle marjat; jos käytät isoja marjoja, leikkaa ne ensin viipaleiksi tai lohkoiksi.
  7. Valmista kiille: Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä. Anna jäähtyä hiljalleen sekoitellen pari min.
  8. Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
  9. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 197 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 23,5 g
Rasva 9 g
Tyydyttynyt rasva 5,8 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Etsi