Kuningattaren kakku

Kuningattaren kakku

4 h 40 min
keskitaso
192 kcal / 100g
10
11

Kuningattaren kakku on helppo, mutta näyttävä tarjottava kesäisiin kahvihetkiin.

Ainekset

10 annosta

Pohja

175 g
Domino-keksejä tai kaurakeksejä
50 g

Täyte

5
liivatelehteä
1 prk (2,5 dl)
2 prk (à 200 g)
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

3 - 5 dl
marjoja , esim. vadelmia, mansikoita, herukoita
2 dl
vettä
1 dl
hyytelösokeria

Ohje

  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksimuru ja voisula. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatteet kylmään runsaaseen veteen pehmiämään.
  3. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Käytä kannumaista vaahdotusastiaa, niin vaahto syntyy nopeammin. Sekoita joukkoon rahka ja vaniljasokeri.
  4. Sulata liivatelehdet 1 rkl:aan kiehuvan kuumaa vettä. Sekoita täytteen joukkoon.
  5. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön.
  6. Kun kakku on hyytynyt, lisää päälle marjat; jos käytät isoja marjoja, leikkaa ne ensin viipaleiksi tai lohkoiksi.
  7. Valmista kiille: Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehua 30 sek. Nosta levyltä. Anna jäähtyä hiljalleen sekoitellen pari min.
  8. Lusikoi lämmintä hyytelöseosta kakun ja marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 15 min.
  9. Kun kiille on hyytynyt, irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoiluvadille.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
192 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
10 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)