
Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 55 min
Yhteensä
2 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 dl vahvaa kahvia
- 1 pkt (250 g) kuivattuja taateleita
- 2 dl fariinisokeria tai sokeria
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl ohratärkkelystä
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
Kuorrutus
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 100 g (1,5 dl) mantelirouhetta
- 1 dl sokeria
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 rkl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Keitä kahvi. Annostele kahvijauhetta 1 1/2 kahvimittaa kahvikupillista kohden.
- Paloittele taatelit kattilaan. Lisää kuuma kahvi ja sokeri. Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat. (Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.)
- Lisää Valio voi ja sekoita kunnes sulanut. Anna jäähtyä hetki.
- Vatkaa munat yksitellen taateli-voiseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinan joukkoon. Sekoita kakkutaikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Voit käyttää pitkänomaista vuokaa tai rengasvuokaa.
- Paista taatelikakku uunin alaosassa 175 asteessa 50 - 60 min eli kunnes kakku on kypsää. Peitä kakku leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella, jotta pinta ei tummu liikaa.
- Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, valmista kuorrute: Mittaa ainekset kattilaan. Sekoita. Keitä n. 2 min. Levitä seos lämpimänä kakun päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
315 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
34,8 g
Rasva
16,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,9 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa