Valmistusaika
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 55 min
Yhteensä
2 h 40 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
palaa
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 3 dl vahvaa kahvia
- 1 pkt (250 g) kuivattuja taateleita
- 2 dl fariinisokeria tai sokeria
-
200 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl ohratärkkelystä
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
Kuorrutus
-
50 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 100 g (1,5 dl) mantelirouhetta
- 1 dl sokeria
-
½ dl
Valio maitoaValio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- 1 rkl vehnäjauhoja
Jaa resepti
Ohje
- Keitä kahvi. Annostele kahvijauhetta 1 1/2 kahvimittaa kahvikupillista kohden.
- Paloittele taatelit kattilaan. Lisää kuuma kahvi ja sokeri. Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat. (Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.)
- Lisää Valio voi ja sekoita kunnes sulanut. Anna jäähtyä hetki.
- Vatkaa munat yksitellen taateli-voiseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinan joukkoon. Sekoita kakkutaikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Voit käyttää pitkänomaista vuokaa tai rengasvuokaa.
- Paista taatelikakku uunin alaosassa 175 asteessa 50 - 60 min eli kunnes kakku on kypsää. Peitä kakku leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella, jotta pinta ei tummu liikaa.
- Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, valmista kuorrute: Mittaa ainekset kattilaan. Sekoita. Keitä n. 2 min. Levitä seos lämpimänä kakun päälle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
315 kcal
Proteiini
4,6 g
Hiilihydraatti
34,8 g
Rasva
16,9 g
Tyydyttynyt rasva
7,9 g
Ravintokuitu
2,4 g
Suola
0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Katso myös
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.