Kuorrutettu taatelikakku

Kuorrutettu taatelikakku

Taateli mehevoittää ja antaa makeutta tälle kahvikakulle. Tarjoa kuorrutettua taatelikakkua kahvin tai glögin kanssa.

2 h 40 min
keskitaso
320 kcal / 100g
0
0

Ainekset25 palaa

25 palaa
3 dl
vahvaa kahvijuomaa
1 pkt (250 g)
kuivattuja taateleita
2 dl
fariinisokeria tai sokeria
200 g
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
½ dl
ohratärkkelystä
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia

Kuorrutus

50 g
100 g (2 dl)
mantelirouhetta
1 dl
sokeria
½ dl
1 rkl
vehnäjauhoja

Ohje

  1. Keitä kahvi. Annostele kahvijauhetta 1 1/2 kahvimittaa kahvikupillista kohden.
  2. Paloittele taatelit kattilaan. Lisää kuuma kahvi ja sokeri. Keitä taateleita miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita välillä. Keitä kunnes taatelit soseutuvat. (Hienonna tarvittaessa vielä sauvasekoittimella.)
  3. Lisää Valio voi ja sekoita kunnes sulanut. Anna jäähtyä hetki.
  4. Vatkaa munat yksitellen taateli-voiseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos siivilän läpi taikinan joukkoon. Sekoita kakkutaikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Voit käyttää pitkänomaista vuokaa tai rengasvuokaa.
  5. Paista taatelikakku uunin alaosassa 175 asteessa 50 - 60 min eli kunnes kakku on kypsää. Peitä kakku leivinpaperilla kypsennyksen loppupuolella, jotta pinta ei tummu liikaa.
  6. Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, valmista kuorrute: Mittaa ainekset kattilaan. Sekoita. Keitä n. 2 min. Levitä seos lämpimänä kakun päälle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
320 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g
Kalsium
87 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)