Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lammaskebabit

Kun haluat vaihtelua ja hiukan maukkaampia jauhelihavartaita, koeta tätä lammaskebab-ohjetta.

Lammaskebabit
Lammaskebabit

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1-2 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
  • 1 dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 sipuli
  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • 400 g lampaan paistijauhelihaa
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 rkl tuoretta minttua

Kastike


Ohje

  1. Raasta tai murenna leipäviipaleet ja sekoita ruokakermaan. Hienonna sipuli. Yhdistä kaikki aineet. Sekoita tasaiseksi
  2. Jaa taikina työlaudalle kymmeneen osaan. Pyöritä pyöryköitä tai muotoile vartaiksi puisten, kylmässä vedessä liotettujen grillitikkujen ympärille.
  3. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 250 asteessa n. 20 min.
  4. Sekoita kastikeaineet. Tarjoa kebabeja kastikkeen kanssa.

Vinkki

Voit korvata lampaan paistijauhelihan naudan paistijauhelihalla.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 156 kcal
Proteiini 10,4 g
Hiilihydraatti 5,3 g
Rasva 10,3 g
Tyydyttynyt rasva 4,6 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search