Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lammaspata

Lammaspata maistuu erityisesti pääsiäisenä, mutta toki muulloinkin. Tässä ohjeessa maukas liemi viimeistellään smetanalla.

Lammaspata
Lammaspata

Ainesosat

Syötä arvo väliltä 1-100
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti. Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg lampaan ulkofileitä
  • 250 g salottisipulia
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 3 dl paistinlientä + vettä
  • 2 dl
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu on lempeän raikas aloitus päivälle! Laadukas, väriltään utuinen "cloudy" täysmehu luomuomenoista.
    Valio Hedelmätarha® luomuomenatäysmehu 1 l
    Voit kokeilla myös:
    • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 prk (120 g)
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön smetana 120 g laktoositon

Paistamiseen

Päälle

  • tuoretta timjamia tai persiljaa
  • 1 kg lampaan ulkofileitä
  • 250 g salottisipulia
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 3 dl paistinlientä + vettä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl rosmariinia
  • 1 prk (120 g) Valio Keittiön smetanaa

Paistamiseen

  • Valio Oivariini® juoksevaa

Päälle

  • tuoretta timjamia tai persiljaa

Ohje

  1. Kuutioi fileet reiluiksi kuutioiksi. Ruskista lihat pienissä erissä paistinpannulla rasvassa ja siirrä ne pataan tai kattilaan. Huuhdo pannu paistoerien välissä tilkalla vettä ja ota liemi talteen.
  2. Paista puoliksi halkaistut sipulit pannulla ja lisää lihojen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää siivilöity paistoliemi + vesi sekä mehu tai viini. Anna kiehua hiljalleen kannen alla lihan mureudesta riippuen 45 - 60 min tai kunnes lihat ovat kypsyneet.
  3. Mausta yrteillä ja tarkista suola. Lisää smetana ja kuumenna.
  4. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 134 kcal
Proteiini 10,4 g
Hiilihydraatti 2,4 g
Rasva 9,2 g
Tyydyttynyt rasva 3,9 g
Ravintokuitu 0,3 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun(aukeaa uuteen välilehteen) kautta.

Katso myös

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search

Etsitkö inspiraatiota pääsiäiseen? 🐣 Mietitään yhdessä!

1