Lanttulaatikko soseesta

Lanttulaatikko soseesta
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lanttulaatikko soseesta

Lanttulaatikko soseesta

Lanttulaatikko on perinteistä jouluruokaa. Joulukiireitä voi helpottaa valmistamalla perinteiset laatikot valmiista soseista. Kokeile lanttulaatikkoa myös muina vuodenaikoina. Laatikko maistuu herkulliselta esim. kesällä siivittämään grilliruokaa. Kokeile ja ylläty!

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
1 h 40 min
Yhteensä
1 h 55 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

22 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
valmista lanttusosetta
2 dl
2
kananmunaa
1 dl
siirappia
¾ tl
suolaa
n. 1/4 tl
valkopippuria
½ tl
inkivääriä
1 mm
muskottipähkinää
½ maustemitta
neilikkaa

Pinnalle

1 dl
korppujauhoja
25 g

Ohje

  1. Sulata lanttusose pakkauksen ohjeen mukaan, jos käytät pakastetta.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos kahteen voideltuun uunivuokaan tai yhteen tilavaan, laakeahkoon vuokaan. Ripota pinnalle korppujauhoja. Paina pintaan koristeita lusikan pesällä. Lisää voinokareet.
  3. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 t 40 min.
Vinkki

Vinkki

Jos käytät suolaamatonta sosetta, tarkista tällöin suolan määrä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
111 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›