Lanttulaatikko soseesta

Lanttulaatikko soseesta

Lanttulaatikko on perinteistä jouluruokaa. Joulukiireitä voi helpottaa valmistamalla perinteiset laatikot valmiista soseista. Kokeile lanttulaatikkoa myös muina vuodenaikoina. Laatikko maistuu herkulliselta esim. kesällä siivittämään grilliruokaa. Kokeile ja ylläty!

1 h 55 min
helppo
111 kcal / 100g
3
22

Ainekset8 annosta

8 annosta
1 kg
valmista lanttusosetta
2 dl
2
kananmunaa
1 dl
siirappia
¾ tl
suolaa
n. 1/4 tl
valkopippuria
½ tl
inkivääriä
1 mm
muskottipähkinää
½ mm
neilikkaa

Pinnalle

1 dl
korppujauhoja
25 g

Ohje

  1. Sulata lanttusose pakkauksen ohjeen mukaan, jos käytät pakastetta.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada seos kahteen voideltuun uunivuokaan tai yhteen tilavaan, laakeahkoon vuokaan. Ripota pinnalle korppujauhoja. Paina pintaan koristeita lusikan pesällä. Lisää voinokareet.
  3. Paista uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 t 40 min.

Vinkki

Jos käytät suolaamatonta sosetta, tarkista tällöin suolan määrä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
111 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
5 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g
Kalsium
47 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)