Lempeä maa-artisokkakeitto

Lempeä maa-artisokkakeitto

40 min
keskitaso
52 kcal / 100g
4
2

Ihana maa-artisokkakeitto sisältää syksyn pehmeät juuresmaut juustokermalla samettiseksi pehmennettynä. Tarjoa alkukeittona tai pääruokana. Viimeistele valmis keitto maitovaahtohunnulla.

Ainekset

4 annosta
500 g
maa-artisokkia
1 - 2 (200 g)
jauhoista perunaa , esim. Rosamunda tai van Gogh
1 iso (150 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
7 - 8 dl
vettä
1
laakerinlehti
mustapippuria myllystä
ripaus
muskottipähkinää
1 prk (2,5 dl)
½ dl
persiljaa
1 dl

Ohje

  1. Kuori ja paloittele maa-artisokat ja perunat. Laita ne kylmään veteen, etteivät tummu. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Mittaa voi kattilaan. Kuullota siinä sipulit, kunnes pehmeitä. Lisää kattilaan maa-artisokat ja perunat.
  3. Lisää vesi ja laakerinlehti.
  4. Keitä kypsiksi kannen alla. Poista laakerinlehti.
  5. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää mustapippuria ja muskottipähkinää. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa n. 1/4 tl suolaa. Lisää hienonnettu persilja.
  6. Kuumenna pienessä kattilassa kahvimaito. Vatkaa se samalla vaahdoksi esim. sähkövatkaimella. Lisää maitovaahtoa keiton päälle juuri ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa alkukeittona (6 annosta) tai pääruokana (4 annosta) esim. poronpaisti- tai palvikinkkuleikkeellä päällystetyn ruisleivän kera.

Vinkki

* Korvaa juustokerma halutessasi purkillisella (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kolme sipulia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
52 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)