Lempeä maa-artisokkakeitto

Lempeä maa-artisokkakeitto
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Lempeä maa-artisokkakeitto

Lempeä maa-artisokkakeitto

Ihana maa-artisokkakeitto sisältää syksyn pehmeät juuresmaut juustokermalla samettiseksi pehmennettynä. Tarjoa alkukeittona tai pääruokana. Viimeistele valmis keitto maitovaahtohunnulla.

Valmistusaika

Työaika
40 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
11 arvostelu

Ainekset4 annosta

4 annosta
500 g
maa-artisokkia
1 - 2 (200 g)
jauhoista perunaa , esim. Rosamunda tai van Gogh
1 iso (150 g)
sipuli
1
valkosipulin kynsi
2 rkl
7 - 8 dl
vettä
1
laakerinlehti
mustapippuria myllystä
ripaus
muskottipähkinää
1 prk (2,5 dl)
½ dl
tuoretta persiljaa
1 dl

Ohje

  1. Kuori ja paloittele maa-artisokat ja perunat. Laita ne kylmään veteen, etteivät tummu. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Mittaa voi kattilaan. Kuullota siinä sipulit, kunnes pehmeitä. Lisää kattilaan maa-artisokat ja perunat.
  3. Lisää vesi ja laakerinlehti.
  4. Keitä kypsiksi kannen alla. Poista laakerinlehti.
  5. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää mustapippuria ja muskottipähkinää. Lisää ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku, lisää tarvittaessa n. 1/4 tl suolaa. Lisää hienonnettu persilja.
  6. Kuumenna pienessä kattilassa kahvimaito. Vatkaa se samalla vaahdoksi esim. sähkövatkaimella. Lisää maitovaahtoa keiton päälle juuri ennen tarjoilua.
  7. Tarjoa alkukeittona (6 annosta) tai pääruokana (4 annosta) esim. poronpaisti- tai palvikinkkuleikkeellä päällystetyn ruisleivän kera.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa juustokerma halutessasi purkillisella (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Kolme sipulia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
52 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.