Siirry sisältöön
Liha-kasvisruukku

Liha-kasvisruukku

Pitkään kypsyvät liharuoat ovat osa suomalaista ruokaperinnettä. Tämä maukas liha-kasvisruukku maistuu yhdessä perunamuusin kanssa.

Liha-kasvisruukku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 800 g karjalanpaistilihaa
  • 1-2  sipulia
  • 3 porkkanaa
  • 200 g lanttua tai nauriita
  • 2 tl suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 70 g (0,5 dl) tomaattipyreetä
  • 3 dl vettä
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Lado liha kerroksittain sipulilohkojen ja juurespalojen kanssa uunivuokaan. Lisää mausteet ja veteen sekoitettu tomaattisose.
  2. Kypsennä 200 asteessa 1 t. Pienennä uuni 150 asteeseen, kypsennä 1 t.
  3. Lisää kerma. Jatka kypsentämistä vielä 1 t.
  4. Viimeistele pata persiljalla. Tarjoa perunamuusin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 114 kcal
Proteiini 8,1 g
Hiilihydraatti 2,9 g
Rasva 7,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,3 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search