Lihapata uunissa

Lihapata uunissa
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Lihapata uunissa

Lihapata uunissa

Kylmien talvipäivien ehdoton suosikkiruoka on maukas ja pitkään kypsynyt lihapata. Punaviinin hapokkuus ja AURA sinihomejuuston täyteläinen aromi tekevät lihapadasta juhliinkin sopivan tarjottavan.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
2 h
Yhteensä
2 h 30 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

66 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
1 kg
naudanpaistia (sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
1 pkt (170 g)
amerikanpekonia
¾ tl
suolaa
1 tl
sokeria
3 (300 g)
sipulia
3
valkosipulin kynttä
4 - 5 (400 g)
porkkanaa
4 dl
punaviiniä
10
kokonaista mustapippuria
10
rosépippuria
2 (oksaa)
tuoretta rosmariinia
3 ½ dl
vettä
½ dl
vehnäjauhoja
1 pussi (150 g)
2 (300 g)
punaista paprikaa

Paistamiseen

n. 3 rkl

Pinnalle

1 dl
tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1/2 t ennen valmistusta. Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Viipaloi pekonit. Ruskista lihapalat paistinpannulla 2 - 3 erässä yhdessä pekonin ja Oivariini rasvan kanssa (n. 1/2 rkl / paistoerä). Siirrä lihat isoon uunipataan ja mausta ne suolalla.
  3. Lisää pannulle n. 1 rkl Oivariini rasvaa, lohkotut sipulit, puolitetut valkosipulin kynnet ja halkaistut, isoiksi paloiksi leikatut porkkanat. Paista muutama min ja siirrä pataan.
  4. Huuhdo pannu punaviinillä, jotta kaikki makuaineet tulevat mukaan. Siivilöi pataan. Lisää mausteet ja vesi-vehnäjauhosuurus. Sekoita.
  5. Laita pata uunin keskitasolle 200 asteeseen. Kypsennä ensin ilman kantta, kunnes ruoka on kiehuvan kuumaa. Peitä sitten kannella ja hauduta 45 min.
  6. Lisää pataan sinihomejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää isoiksi paloiksi lohkotut paprikat.
  7. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä 1 t kannen alla. Tarkista suola.
  8. Viimeistele pata persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Vinkki

Vinkki

Pataruoan maku paranee, kun maut saavat tekeytyä esim. yön yli jääkaapissa säilytettynä.Lihapadan voi valmistaa myös liedellä isossa kattilassa. Lisää tällöin vesi-vehnäjauhosuurus vasta lopussa. Anna kiehua 5 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
108 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
6 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›