
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4.2
tähteä viidestä
10 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1 kg naudanpaistia (sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
- 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
- ⅔ tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 3 (300 g) sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 4-5 (400 g) porkkanaa
- 4 dl punaviiniä
- 10 kokonaista mustapippuria
- 10 rosépippuria
- 2 vartta tuoretta rosmariinia
- 3½ dl vettä
- ½ dl vehnäjauhoja
-
1 pussi (150 g)
Valio AURA® muruaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- 2 (300 g) punaista paprikaa
Paistamiseen
-
3 rkl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Pinnalle
- 1 dl tuoretta persiljaa
Jaa resepti
Ohje
- Ota liha huoneenlämpöön 1/2 t ennen valmistusta. Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi.
- Viipaloi pekonit. Ruskista lihapalat paistinpannulla 2 - 3 erässä yhdessä pekonin ja Oivariini rasvan kanssa (n. 1/2 rkl / paistoerä). Siirrä lihat isoon uunipataan ja mausta ne suolalla.
- Lisää pannulle n. 1 rkl Oivariini rasvaa, lohkotut sipulit, puolitetut valkosipulin kynnet ja halkaistut, isoiksi paloiksi leikatut porkkanat. Paista muutama min ja siirrä pataan.
- Huuhdo pannu punaviinillä, jotta kaikki makuaineet tulevat mukaan. Siivilöi pataan. Lisää mausteet ja vesi-vehnäjauhosuurus. Sekoita.
- Laita pata uunin keskitasolle 200 asteeseen. Kypsennä ensin ilman kantta, kunnes ruoka on kiehuvan kuumaa. Peitä sitten kannella ja hauduta 45 min.
- Lisää pataan sinihomejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää isoiksi paloiksi lohkotut paprikat.
- Alenna uuninlämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä 1 t kannen alla. Tarkista suola.
- Viimeistele pata persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
106 kcal
Proteiini
9,2 g
Hiilihydraatti
2,7 g
Rasva
5,4 g
Tyydyttynyt rasva
2,1 g
Ravintokuitu
0,9 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa