Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lihapata uunissa

Kylmien talvipäivien ehdoton suosikkiruoka on maukas ja pitkään kypsynyt lihapata. Punaviinin hapokkuus ja AURA sinihomejuuston täyteläinen aromi tekevät lihapadasta juhliinkin sopivan tarjottavan.

Lihapata uunissa
Lihapata uunissa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 kg naudanpaistia (sisä-, ulko- tai paahtopaistia)
  • 1 pkt (170 g) amerikanpekonia
  • ⅔ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 (300 g) sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 4-5  (400 g) porkkanaa
  • 4 dl punaviiniä
  • 10 kokonaista mustapippuria
  • 10 rosépippuria
  • 2 vartta tuoretta rosmariinia
  • 3½ dl vettä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 pussi (150 g)
    Valio AURA® murua
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e150 g murennettu sinihomejuusto
  • 2 (300 g) punaista paprikaa

Paistamiseen

Pinnalle

  • 1 dl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön 1/2 t ennen valmistusta. Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi.
  2. Viipaloi pekonit. Ruskista lihapalat paistinpannulla 2 - 3 erässä yhdessä pekonin ja Oivariini rasvan kanssa (n. 1/2 rkl / paistoerä). Siirrä lihat isoon uunipataan ja mausta ne suolalla.
  3. Lisää pannulle n. 1 rkl Oivariini rasvaa, lohkotut sipulit, puolitetut valkosipulin kynnet ja halkaistut, isoiksi paloiksi leikatut porkkanat. Paista muutama min ja siirrä pataan.
  4. Huuhdo pannu punaviinillä, jotta kaikki makuaineet tulevat mukaan. Siivilöi pataan. Lisää mausteet ja vesi-vehnäjauhosuurus. Sekoita.
  5. Laita pata uunin keskitasolle 200 asteeseen. Kypsennä ensin ilman kantta, kunnes ruoka on kiehuvan kuumaa. Peitä sitten kannella ja hauduta 45 min.
  6. Lisää pataan sinihomejuusto. Kuumenna ja sekoita, kunnes se on sulanut. Lisää isoiksi paloiksi lohkotut paprikat.
  7. Alenna uuninlämpö 175 asteeseen. Jatka kypsentämistä vielä 1 t kannen alla. Tarkista suola.
  8. Viimeistele pata persiljalla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Vinkki

Pataruoan maku paranee, kun maut saavat tekeytyä esim. yön yli jääkaapissa säilytettynä. Lihapadan voi valmistaa myös liedellä isossa kattilassa. Lisää tällöin vesi-vehnäjauhosuurus vasta lopussa. Anna kiehua 5 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 106 kcal
Proteiini 9,2 g
Hiilihydraatti 2,7 g
Rasva 5,4 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search