Siirry sisältöön
Limetti-korianterilohi

Limetti-korianterilohi

Vaihtelua ja uutta makua loheen saat maustamalla lohen limetin ja korianterin mauin.

Limetti-korianterilohi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 850 g ruodotonta kalafileetä, esim. kirjolohta
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 rkl korianterin siemeniä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ dl
    Valio Mustaleima™ raastetta
    Valio Mustaleima™ on vähintään 9 kuukautta kypsytetty itkevä emmental. Maultaan vahva ja rikas Valio Mustaleima™…
    Valio Mustaleima™ e130 g raaste

Kastike

  • 2 dl vettä
  • 2 dl
    Valio ruokakermaa
    Laktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
    Valio ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • ½ kalaliemikuutiota
  • ¼ tl kurkumaa
  • 2 rkl vaaleaa suurustejauhetta
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 rkl tuoretta persiljaa

Kalan pinnalle

  • 1-2 rkl tuoretta persiljaa

Ohje

  1. Laita ruodottomaksi ja nahattomaksi perattu filee pienehköön, suunnilleen fileen kokoiseen uunivuokaan. Valele kala limettimehulla. Rouhi morttelissa korianterin siemenet. Hiero kalan pintaan. Jauha pinnalle mustapippuria. Ripottele päälle juustoraaste.
  2. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kala on lähes kypsä. Laita grillivastus päälle. Kypsennä vielä 3 - 5 min eli kunnes kala saa väriä. Tarkkaile paistumista, ettei pinta kuitenkaan pääse palamaan.
  3. Mittaa kattilaan vesi ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon murennettu liemikuution puolikas, kurkuma ja suurustejauhe. Anna kiehua hiljalleen 1 min koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi limettimehu ja hienonnettu persilja.
  4. Ripota lohen pintaan aivan hienoksi leikattua persiljaa. Tarjoa lohen kanssa kastiketta, perunoita ja kasviksia.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 128 kcal
Proteiini 12,6 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,6 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search