Limetti-korianterilohi

Limetti-korianterilohi

40 min
keskitaso
100 kcal / 100g
4
3

Vaihtelua ja uutta makua loheen saat maustamalla lohen limetin ja korianterin mauin.

Ainekset

4 annosta
850 g
ruodotonta kalafileetä , esim. kirjolohta
2 rkl
limettimehua
1 rkl
korianterin siemeniä
mustapippuria myllystä
½ dl

Kastike

2 dl
vettä
2 dl
puolikas
kalaliemikuutiota
¼ tl
kurkumaa
2 rkl
vaaleaa suurustejauhetta
2 rkl
limettimehua
1 rkl
persiljaa

Kalan pinnalle

1 - 2 rkl
persiljaa

Ohje

  1. Laita ruodottomaksi ja nahattomaksi perattu filee pienehköön, suunnilleen fileen kokoiseen uunivuokaan. Valele kala limettimehulla. Rouhi morttelissa korianterin siemenet. Hiero kalan pintaan. Jauha pinnalle mustapippuria. Ripottele päälle juustoraaste.
  2. Kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min tai kunnes kala on lähes kypsä. Laita grillivastus päälle. Kypsennä vielä 3 - 5 min eli kunnes kala saa väriä. Tarkkaile paistumista, ettei pinta kuitenkaan pääse palamaan.
  3. Mittaa kattilaan vesi ja ruokakerma. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon murennettu liemikuution puolikas, kurkuma ja suurustejauhe. Anna kiehua hiljalleen 1 min koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi limettimehu ja hienonnettu persilja.
  4. Ripota lohen pintaan aivan hienoksi leikattua persiljaa. Tarjoa lohen kanssa kastiketta, perunoita ja kasviksia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
100 kcal
Proteiini
12 g
Hiilihydraatit
2 g
Rasva
5 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
88 mg
D-vitamiini
6 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)