Linssikeitto pekonilla

Linssikeitto pekonilla

1 h
keskitaso
58 kcal / 100g
2
2

Pekoni antaa lisämakua ja täyteläisyyttä linssikeittoon. Lusikoi pinnalle tuorejuusto-rahkaseosta ja kokonaisuus on valmis.

Ainekset

6 annosta
1 pkt (120 g)
fileepekonia
1 - 2 tl
1 iso
sipuli
3 dl
punaisia linssejä
2 (200 g)
perunaa
2 (200 g)
porkkanaa
1 ½ l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
ripaus
cayennepippuria
2 rkl
tomaattipyreetä
½ tl
meiramia
½ dl
persiljaa tai ruohosipulia

Pinnalle

½ prk (à 250 g)
½ prk (à 200 g)
n. 1/2 dl

Ohje

  1. Hienonna pekoni. Ruskista se kattilassa, lisää tarpeen mukaan voita. Hienonna sipuli ja lisää kattilaan. Kuullota.
  2. Huuhdo linssit siivilässä juoksevalla vedellä. Leikkaa perunat ja porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää ne sekä vesi, liemikuutiot ja linssit kattilaan. Mausta. Anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen noin 30 min.
  3. Sekoita rahka, juusto ja maito. Lisää nokare rahka-juustoseosta keiton päälle lautasella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
58 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
2 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
15 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)