Madeiralla tarjotaan teen ja kahvin kera usein porkkanakakkua. Siitä on monenlaisia versioita. Tässä porkkanakakussa mehevyyttä tuovat ananas ja keltaiset rusinat. Raikas kuorrute viimeistelee kakun. Levitä vajaa puolet seoksesta kakun väliin.
3 | kananmunaa |
3 dl | tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria |
5 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
2 tl | kanelia |
2 tl | vaniljasokeria |
½ dl | keltaisia rusinoita |
300 g ( ) | porkkanoita (raasteena 3 1/4 dl, 250 g) |
1 pieni tlk | ananasmurskaa |
½ dl | hassel- tai saksanpähkinärouhetta |
150 g (1 1/2 dl) | |
Kuorrutus | |
---|---|
1 rasia (200 g) | |
1 prk (200 g) | |
1 ½ dl | tomusokeria |
100 g |
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.