Madeiralainen porkkanakakku

Madeiralainen porkkanakakku

1 h 30 min
keskitaso
302 kcal / 100g
9
8

Madeiralla tarjotaan teen ja kahvin kera usein porkkanakakkua. Siitä on monenlaisia versioita. Tässä porkkanakakussa mehevyyttä tuovat ananas ja keltaiset rusinat. Raikas kuorrute viimeistelee kakun. Levitä vajaa puolet seoksesta kakun väliin.

Ainekset

12 annosta
3
kananmunaa
3 dl
tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeria
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria
½ dl
keltaisia rusinoita
300 g ( )
porkkanoita (raasteena 3 1/4 dl, 250 g)
1 pieni tlk
ananasmurskaa
½ dl
hassel- tai saksanpähkinärouhetta
150 g (1 1/2 dl)

Kuorrutus

1 rasia (200 g)
1 prk (200 g)
1 ½ dl
tomusokeria
100 g

Ohje

  1. Aloita porkkanakakun valmistaminen pohjustamalla leivinpaperilla pinnoitettu irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Voitele reunat.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri.
  4. Hienonna rusinat ja porkkanat monitoimikoneessa yhtä aikaa. Voit myös käyttää veistä ja raastinta.
  5. Valuta ananasmurska huolella siivilässä, painele neste pois.
  6. Lisää rusina-porkkanaseokseen ananasmurska, pähkinärouhe sekä sulatettu voi tai Oivariini.
  7. Yhdistä muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja porkkanaseos. Sekoita.
  8. Kaada taikina vuokaan.
  9. Kypsennä porkkanakakkua uunin alaosassa 175 asteessa 45 - 50 min tai kunnes kypsä.
  10. Kuorrutus

  11. Mittaa aineet kulhoon, lisää voi sulatettuna ja jäähdytettynä. Jos tomusokeri on kokkareista, siivilöi se. Vatkaa esim. sähkövatkaimella tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta porkkanakakun väliin. Levitä loput päälle. Koristele esim. paahdetulla pistaasipähkinärouheella.
  12. Halloween-koristelu

  13. Mittaa kattilaan 1/4 dl Valio kevytmaitoa. Lisää 12 kpl (75 g) lakritsitoffeekaramelleja (Lakritsi Alku). Kuumenna ja sekoittele puulastalla, että saat seoksesta tasaisen. Anna kiehua hetken aikaa, kunnes seos on sopivan kiinteää. Lisää 1 rkl Valio Luomu™ voita. Jäähdytä. Siirrä kuorrutus minigrip-pussiin. Leikkaa pussin alakulmaan pienen pieni reikä. Pursota kuorrutetun porkkanakakun pintaan hämähäkinseittikuvio. Tarjoa heti, ettei kuvio leviä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
302 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
34 g
Rasva
16 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
69 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)