Siirry sisältöön
Madeiralainen porkkanakakku

Madeiralainen porkkanakakku

Madeiralla tarjotaan teen ja kahvin kera usein porkkanakakkua. Siitä on monenlaisia versioita. Tässä porkkanakakussa mehevyyttä tuovat ananas ja keltaiset rusinat. Raikas kuorrute viimeistelee kakun. Levitä vajaa puolet seoksesta kakun väliin.

Madeiralainen porkkanakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl tummaa sokeria, esim. fariini- tai ruokokidesokeri
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ dl keltaisia rusinoita
  • 300 g porkkanoita raastettuna
  • 1 pieni tlk ananasmurskaa
  • ½ dl hassel- tai saksanpähkinärouhetta
  • 150 g
    Valio Luomu™ voita
    Valio Luomu™ voi on valmistettu perinteisesti kirnuamalla puhtaasta suomalaisesta luomukermasta, ilman lisäaineita. Sen valmistuksessa on…
    Valio Luomu™ voi 200 g

Kuorrutus


Ohje

  1. Aloita porkkanakakun valmistaminen pohjustamalla leivinpaperilla pinnoitettu irtopohjavuoka (Ø 24 cm). Voitele reunat.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri.
  4. Hienonna rusinat ja porkkanat monitoimikoneessa yhtä aikaa. Voit myös käyttää veistä ja raastinta.
  5. Valuta ananasmurska huolella siivilässä, painele neste pois.
  6. Lisää rusina-porkkanaseokseen ananasmurska, pähkinärouhe sekä sulatettu voi tai Oivariini.
  7. Yhdistä muna-sokerivaahtoon kuivat aineet ja porkkanaseos. Sekoita.
  8. Kaada taikina vuokaan.
  9. Kypsennä porkkanakakkua uunin alaosassa 175 asteessa 45 - 50 min tai kunnes kypsä.

Kuorrutus

  1. Mittaa aineet kulhoon, lisää voi sulatettuna ja jäähdytettynä. Jos tomusokeri on kokkareista, siivilöi se. Vatkaa esim. sähkövatkaimella tasaiseksi. Halkaise jäähtynyt kakku. Levitä vajaa puolet kuorrutuksesta porkkanakakun väliin. Levitä loput päälle. Koristele esim. paahdetulla pistaasipähkinärouheella.

Halloween-koristelu

  1. Mittaa kattilaan 1/4 dl Valio kevytmaitoa. Lisää 12 kpl (75 g) lakritsitoffeekaramelleja (Lakritsi Alku). Kuumenna ja sekoittele puulastalla, että saat seoksesta tasaisen. Anna kiehua hetken aikaa, kunnes seos on sopivan kiinteää. Lisää 1 rkl Valio Luomu™ voita. Jäähdytä. Siirrä kuorrutus minigrip-pussiin. Leikkaa pussin alakulmaan pienen pieni reikä. Pursota kuorrutetun porkkanakakun pintaan hämähäkinseittikuvio. Tarjoa heti, ettei kuvio leviä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 297 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 34,2 g
Rasva 15,1 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search