Mansikkapiirakka

Mansikkapiirakka

Kesäisen raikas mansikkapiirakka hyödyntää kauden mehevimmän sadon, mansikat. Klassinen mansikan, vaniljan ja valkosuklaan yhdistelmä on voittamaton.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
¾ dl
sokeria
1
kananmuna
2 ¼ dl
vehnäjauhoja

Täyte

2 dl
½
vaniljatankoa tai 1/4 tl vaniljajauhetta
¾ dl
sokeria
1
kananmuna
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rasia (200 g)

Pinnalle

250 g
mansikoita
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
sokeria
50 g
valkosuklaata paahdettuna

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1/2 t.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (n. 12 x 28 cm) pohjalle ja reunoille. Paina päälle tiiviisti leivinpaperi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.
  3. Sekoita kattilassa täytteen ainekset tuorejuustoa lukuunottamatta. Keitä muutama min. samalla sekoitellen. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä täyte paistetun pohjan päälle.
  4. Pudista ja lohko mansikat. Marinoi balsamiviinietikassa ja sokerissa. Nostele mansikat täytteen päälle.
  5. Paahda rouhittu valkosuklaa uunin yläosassa 225 asteessa n. 2 - 3 min. Ripottele piirakan päälle.
Vinkki

Vinkki

Huomioithan, että valkosuklaa saattaa sisältää laktoosia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
292 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
27 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›