Mansikkapiirakka

Mansikkapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mansikkapiirakka

Mansikkapiirakka

Kesäisen raikas mansikkapiirakka hyödyntää kauden mehevimmän sadon, mansikat. Klassinen mansikan, vaniljan ja valkosuklaan yhdistelmä on voittamaton.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jääkaapissa
30 min
uunissa
20 min
Yhteensä
1 h 20 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
11 arvostelu

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
¾ dl
sokeria
1
kananmuna
2 ¼ dl
vehnäjauhoja

Täyte

2 dl
½
vaniljatankoa tai 1/4 tl vaniljajauhetta
¾ dl
sokeria
1
kananmuna
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rasia (200 g)

Pinnalle

250 g
mansikoita
1 rkl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
1 rkl
sokeria
( 50 g
valkosuklaata paahdettuna )

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri kelmuun ja anna levähtää jääkaapissa 1/2 t.
  2. Painele taikina piirakkavuoan (n. 12 x 28 cm) pohjalle ja reunoille. Paina päälle tiiviisti leivinpaperi. Paista pohjaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.
  3. Sekoita kattilassa täytteen ainekset tuorejuustoa lukuunottamatta. Keitä muutama min. samalla sekoitellen. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Levitä täyte paistetun pohjan päälle.
  4. Pudista ja lohko mansikat. Marinoi balsamiviinietikassa ja sokerissa. Nostele mansikat täytteen päälle.
  5. Paahda rouhittu valkosuklaa uunin yläosassa 225 asteessa n. 2 - 3 min. Ripottele piirakan päälle.
Vinkki

Vinkki

Huomioithan, että valkosuklaa saattaa sisältää laktoosia.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
291 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.