Marjatäyte täytekakkuun

Marjatäyte täytekakkuun

Marjatäyte onnistuu tällä perusohjeella mistä tahansa marjasta: vadelmasta, mansikasta, mustikasta, puolukasta, herukoista tai näiden sekoituksista. Liivatteiden tehtävä on pitää täyte paikoillaan kakun välissä, jolloin kakun koristelu ja leikkaaminen on helpompaa. Täyte jää ohjeella mukavan pehmeäksi.

Ainekset1 täytekakkuun

1 täytekakkuun

Vadelmatäyte

4
liivatelehteä
300 g
marjoja , esim. vadelma, mustikka, mansikka, puolukka, lakka
n. 3 rkl
sokeria
2 prk (à 200 g)
1 prk (3,3 dl)

Ohje

  1. Marjainen täyte kahteen täyteväliin

  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Kuumenna marjat ja sokeri kattilassa. Käytä sokeria marjojen happamuuden mukaan. Anna kiehua hetki, kunnes marjat alkavat hiukan hajota. Halutessasi voit soseuttaa marjat sauvasekoittimella.
  4. Sulata liivatteet marjojen joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Jäähtyminen nopeutuu, kun kaadat seoksen työkulhoon.
  5. Sekoita marjojen joukkoon rahka ja vaahdotettu kerma.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
191 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
9 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›