Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Marjatäyte täytekakkuun

Marjatäyte onnistuu tällä perusohjeella mistä tahansa marjasta: vadelmasta, mansikasta, mustikasta, puolukasta, herukoista tai näiden sekoituksista. Liivatteiden tehtävä on pitää täyte paikoillaan kakun välissä, jolloin kakun koristelu ja leikkaaminen on helpompaa. Täyte jää ohjeella mukavan pehmeäksi.

Marjatäyte täytekakkuun
Marjatäyte täytekakkuun

Ainesosat

täytekakkuun

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

Marjainen täyte kahteen täyteväliin

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Kuumenna marjat ja sokeri kattilassa. Käytä sokeria marjojen happamuuden mukaan. Anna kiehua hetki, kunnes marjat alkavat hiukan hajota. Halutessasi voit soseuttaa marjat sauvasekoittimella.
  3. Sulata liivatteet marjojen joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Jäähtyminen nopeutuu, kun kaadat seoksen työkulhoon.
  4. Sekoita marjojen joukkoon rahka ja vaahdotettu kerma.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 167 kcal
Proteiini 4,6 g
Hiilihydraatti 10 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,7 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search