Marjatrifle

Marjatrifle

30 min
helppo
165 kcal / 100g
0
0

Trifle on klassinen jälkiruokatorttu, joka kootaan kerroksittain vuokaan tai tarjoiluastioihin. Pohjimmaiseksi tulee kostutettua sokerikakkua, jonka päälle ladotaan marjoja tai hedelmiä, vaniljakastiketta ja kermavaahtoa.

Ainekset

6 annosta
6 ohutta viipaletta
kääretorttua (n. 150 g)

Kostutukseen

n. 1/2 dl

Päälle

6 dl (300 g)
mansikoita , vadelmia, mustikoita, viinimarjoja
2 rkl
sokeria
1 prk (500 g)
2 dl
2 rkl
sokeria

Koristeeksi

30 g
taloussuklaata
1 rkl
tomusokeria

Ohje

  1. Käytä itse tehtyä tai valmista kääretorttua. Leikkaa kääretorttu ohuiksi, 1/2 cm:n viipaleiksi. Laita ne annoslasien pohjalle, 1 viipale / lasi.
  2. Kostuta torttuviipaleet. Leikkaa mansikat lohkoiksi. Jaa laseihin n. 2/3 marjoista. Ripota marjoille hiukan sokeria niiden happamuudesta riippuen.
  3. Kaada päälle vaniljakastike. Vatkaa kerma vaahdoksi. Makeuta vaahto sokerilla. Lusikoi kulhoon. Lisää päälle loput marjat. Tee suklaasta lastuja juustohöylällä. Koristele annokset suklaalastuilla. Sihtaa päälle tomusokeria.
  4. Tarjoa kylmänä jälkiruoaksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
165 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
9 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)