Siirry sisältöön
Mansikka-raparperipaistos

Mansikka-raparperipaistos

Alkukesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka maistuu raparperilta ja mansikalta. Viimeistele ripottelemalla paistoksen päälle pistaasipähkinärouhetta.

Mansikka-raparperipaistos

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 isoa kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 dl
    Valio maitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • ½ rkl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria

Päälle

  • 4-5 dl (200 g) raparperipaloja
  • 1 dl sokeria

Koristeeksi

  • ½ dl pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja
  • 0 kg mansikoita kypsän paistoksen päälle

Tarjoiluun


Ohje

  1. Aloita keittämällä raparperipaloja ja sokeria kattilassa, kunnes seos on kiinteähköä ja neste on haihtunut suurimmaksi osaksi. Tuoreesta kevätraparperista irtoaa enemmän nestettä, siilaa siitä liika neste pois ja käytä mehuna tai kiisselissä. Näin paistokseen ei tule liikaa kosteutta.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (pieniä munia saa olla 3 kpl).
  3. Yhdistä Oivariini ja maito. Yhdistä myös kuivat aineet keskenään. Sekoita kummatkin muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 27 cm:n uunivuokaan. Lusikoi päälle raparperisose. Ripota pinnalle vielä pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja.
  5. Paista uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä ja kauniin värinen.
  6. Lisää kypsän paistoksen päälle mansikkaviipaleita. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Vinkki

Korvaa raparperi n. 3 dl:lla mustikoita tai mustikoiden ja vadelmien seosta. Mustikkapaistoksen mausteeksi sopii 1/2 tl raastettua sitruunankuorta ja 1/2 tl kardemummaa. Kokeile myös ohuiksi viipaleiksi leikattua omenaa, mausta tällöin kanelilla tai inkiväärillä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 230 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 30,7 g
Rasva 9,6 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 1,3 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mansikoita
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search