Mansikka-raparperipaistos

Mansikka-raparperipaistos

1 h 5 min
helppo
226 kcal / 100g
2
0

Alkukesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka maistuu raparperilta ja mansikalta. Viimeistele ripottelemalla paistoksen päälle pistaasipähkinärouhetta.

Ainekset

8 annosta
2 isoa
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
1 dl
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
½ rkl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

4 - 5 dl
raparperipaloja
1 dl
sokeria

Koristeeksi

n. 1/2 dl
pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja
mansikoita kypsän paistoksen päälle

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Aloita keittämällä raparperipaloja ja sokeria kattilassa, kunnes seos on kiinteähköä ja neste on haihtunut suurimmaksi osaksi. Tuoreesta kevätraparperista irtoaa enemmän nestettä, siilaa siitä liika neste pois ja käytä mehuna tai kiisselissä. Näin paistokseen ei tule liikaa kosteutta.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (pieniä munia saa olla 3 kpl).
  3. Yhdistä Oivariini ja maito. Yhdistä myös kuivat aineet keskenään. Sekoita kummatkin muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 27 cm:n uunivuokaan. Lusikoi päälle raparperisose. Ripota pinnalle vielä pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja.
  5. Paista uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä ja kauniin värinen.
  6. Lisää kypsän paistoksen päälle mansikkaviipaleita. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.

Vinkki

* Korvaa raparperi n. 3 dl:lla mustikoita tai mustikoiden ja vadelmien seosta. Mustikkapaistoksen mausteeksi sopii 1/2 tl raastettua sitruunankuorta ja 1/2 tl kardemummaa. Kokeile myös ohuiksi viipaleiksi leikattua omenaa, mausta tällöin kanelilla tai inkiväärillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
226 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
9 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
107 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)