Mansikka-raparperipaistos

Mansikka-raparperipaistos
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Mansikka-raparperipaistos

Mansikka-raparperipaistos

Alkukesän helpoin ja herkullisin jälkiruoka maistuu raparperilta ja mansikalta. Viimeistele ripottelemalla paistoksen päälle pistaasipähkinärouhetta.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
25 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset8 annosta

8 annosta
2 isoa
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
1 dl
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
½ rkl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 tl
vaniljasokeria

Päälle

4 - 5 dl
raparperipaloja
1 dl
sokeria

Koristeeksi

n. 1/2 dl
pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja
mansikoita kypsän paistoksen päälle

Tarjoiluun

1 prk (500 g)

Ohje

  1. Aloita keittämällä raparperipaloja ja sokeria kattilassa, kunnes seos on kiinteähköä ja neste on haihtunut suurimmaksi osaksi. Tuoreesta kevätraparperista irtoaa enemmän nestettä, siilaa siitä liika neste pois ja käytä mehuna tai kiisselissä. Näin paistokseen ei tule liikaa kosteutta.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (pieniä munia saa olla 3 kpl).
    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (pieniä munia saa olla 3 kpl).
  3. Yhdistä Oivariini ja maito. Yhdistä myös kuivat aineet keskenään. Sekoita kummatkin muna-sokerivaahtoon.
  4. Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan 27 cm:n uunivuokaan. Lusikoi päälle raparperisose. Ripota pinnalle vielä pistaasipähkinärouhetta tai mantelilastuja.
  5. Paista uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä ja kauniin värinen.
  6. Lisää kypsän paistoksen päälle mansikkaviipaleita. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Vinkki

Vinkki

* Korvaa raparperi n. 3 dl:lla mustikoita tai mustikoiden ja vadelmien seosta. Mustikkapaistoksen mausteeksi sopii 1/2 tl raastettua sitruunankuorta ja 1/2 tl kardemummaa. Kokeile myös ohuiksi viipaleiksi leikattua omenaa, mausta tällöin kanelilla tai inkiväärillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
226 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
2 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›