Siirry sisältöön
Espressolla maustettu panna cotta ja mansikkasalsa

Espressolla maustettu panna cotta ja mansikkasalsa

Kahvinystävän panna cotta maustetaan espresso-pikakahvijauheella. Annosten päälle ripoteltava mansikkasalsa tuo klassikkojälkiruokaan väriä ja raikkautta.

Espressolla maustettu panna cotta ja mansikkasalsa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 liivatelehteä
  • 4 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 6 dl
    Valio täysmaitoa
    Valio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1 l
  • ¾ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 rkl espresso-pikakahvijauhetta

Mansikkasalsa

  • n. 5 dl (250 g) mansikoita kuutioina
  • 2 rkl ruokosokerisiirappia
  • 2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Ohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen.
  2. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kiehauta seos varovasti. Sekoita sokerit ja espressojauhe joukkoon. Maista. Lisää halutessasi enemmän kahvijauhetta, jos haluat vahvemman makuisen jälkiruoan.
  3. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kuumaan maito-kermaseokseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoittele välillä.
  4. Kaada seos pieniin juomalaseihin. Peitä kelmulla ja nosta viileään jäähtymään muutamaksi tunniksi.
  5. Tee mansikkasalsa juuri ennen tarjoilua. Yhdistä kuutioituihin mansikoihin muut aineet. Jos mansikat eivät ole kovin makeita, lisää siirapin määrää. Lusikoi seos jälkiruokien pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 161 kcal
Proteiini 2,7 g
Hiilihydraatti 11,8 g
Rasva 11,4 g
Tyydyttynyt rasva 6,8 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search