Espressolla maustettu panna cotta ja mansikkasalsa

Espressolla maustettu panna cotta ja mansikkasalsa

Kahvinystävän panna cotta maustetaan espresso-pikakahvijauheella. Annosten päälle ripoteltava mansikkasalsa tuo klassikkojälkiruokaan väriä ja raikkautta.

2 h 30 min
helppo
163 kcal / 100g
0

Ainekset6 annosta

6 annosta
5
liivatelehteä
4 dl
6 dl
¾ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
espresso-pikakahvijauhetta

Mansikkasalsa

n. 5 dl
mansikoita kuutioina
2 rkl
ruokosokerisiirappia
2 tl
raastettua sitruunankuorta
3 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna

Ohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen.
  2. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kiehauta seos varovasti. Sekoita sokerit ja espressojauhe joukkoon. Maista. Lisää halutessasi enemmän kahvijauhetta, jos haluat vahvemman makuisen jälkiruoan.
  3. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kuumaan maito-kermaseokseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoittele välillä.
  4. Kaada seos pieniin juomalaseihin. Peitä kelmulla ja nosta viileään jäähtymään muutamaksi tunniksi.
  5. Tee mansikkasalsa juuri ennen tarjoilua. Yhdistä kuutioituihin mansikoihin muut aineet. Jos mansikat eivät ole kovin makeita, lisää siirapin määrää. Lusikoi seos jälkiruokien pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Kalsium
78 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›