
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Yhteensä
2 h 30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva kokkaaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 5 liivatelehteä
-
4 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
6 dl
Valio täysmaitoaValio vapaan lehmän täysmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
- ¾ dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl espresso-pikakahvijauhetta
Mansikkasalsa
- n. 5 dl (250 g) mansikoita kuutioina
- 2 rkl ruokosokerisiirappia
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
Jaa resepti
Ohje
- Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen.
- Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kiehauta seos varovasti. Sekoita sokerit ja espressojauhe joukkoon. Maista. Lisää halutessasi enemmän kahvijauhetta, jos haluat vahvemman makuisen jälkiruoan.
- Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kuumaan maito-kermaseokseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoittele välillä.
- Kaada seos pieniin juomalaseihin. Peitä kelmulla ja nosta viileään jäähtymään muutamaksi tunniksi.
- Tee mansikkasalsa juuri ennen tarjoilua. Yhdistä kuutioituihin mansikoihin muut aineet. Jos mansikat eivät ole kovin makeita, lisää siirapin määrää. Lusikoi seos jälkiruokien pinnalle.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
161 kcal
Proteiini
2,7 g
Hiilihydraatti
11,8 g
Rasva
11,4 g
Tyydyttynyt rasva
6,8 g
Ravintokuitu
0,3 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa