Espressolla maustettu panna cotta ja mansikkasalsa

Espressolla maustettu panna cotta ja mansikkasalsa
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Espressolla maustettu panna cotta ja mansikkasalsa

Espressolla maustettu panna cotta ja mansikkasalsa

Kahvinystävän panna cotta maustetaan espresso-pikakahvijauheella. Annosten päälle ripoteltava mansikkasalsa tuo klassikkojälkiruokaan väriä ja raikkautta.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jäähdytys
2 h
Yhteensä
2 h 30 min

Vaikeustaso

Aloitteleva kokkaaja
00 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
5
liivatelehteä
4 dl
6 dl
¾ dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
2 rkl
espresso-pikakahvijauhetta

Mansikkasalsa

n. 5 dl
mansikoita kuutioina
2 rkl
ruokosokerisiirappia
2 tl
raastettua sitruunankuorta
3 rkl
tuoretta minttua hienonnettuna

Ohje

  1. Laita liivatelehdet likoamaan väljään, kylmään veteen.
  2. Mittaa kerma ja maito kattilaan. Kiehauta seos varovasti. Sekoita sokerit ja espressojauhe joukkoon. Maista. Lisää halutessasi enemmän kahvijauhetta, jos haluat vahvemman makuisen jälkiruoan.
  3. Purista liivatelehdet kuiviksi ja lisää ne kuumaan maito-kermaseokseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoittele välillä.
  4. Kaada seos pieniin juomalaseihin. Peitä kelmulla ja nosta viileään jäähtymään muutamaksi tunniksi.
  5. Tee mansikkasalsa juuri ennen tarjoilua. Yhdistä kuutioituihin mansikoihin muut aineet. Jos mansikat eivät ole kovin makeita, lisää siirapin määrää. Lusikoi seos jälkiruokien pinnalle.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
163 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.