Marjavispipuuro

Marjavispipuuro

Täyteläinen ja runsasmarjainen vatkattava mannapuuro toimii välipalan lisäksi myös jälkiruokana. Vispipuuron lisukkeeksi sopii loistavasti maustettu rahka tai raikas luonnonjogurtti. Ja ainahan vispipuuro maistuu kylmän maidon kera.

2 h 20 min
helppo
106 kcal / 100g
1
1

Ainekset6 annosta

6 annosta
5 dl
vettä
1 prk (2,5 dl)
1 ¼ dl
mannasuurimoita
200 g (n. 4 dl)
mansikoita
100 g (n. 2 dl)
mustaherukoita
1 dl
sokeria
ripaus
suolaa

Tarjoiluun

1 prk (200 g)
Valio maustettua rahkaa vanilja
tai Valio A+™ täyteläistä luonnonjogurttia

Ohje

  1. Mittaa vesi ja vaniljakastike kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
  2. Vatkaa joukkoon mannasuurimot. Lisää marjat, sokeri ja suola. Voit käyttää hyvin myös pakastemarjoja ja lisätä ne jäisinä.
  3. Keitä puuro 8 - 10 min välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro, esim. kylmässä vesihauteessa. Vatkaa, kunnes puuro on kuohkeaa.
  5. Tarjoa vaniljarahkan tai jogurtin kera.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
106 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
3 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
40 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)