Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Mehevä kesäkurpitsalasagne

Maukas kasvisruoka, jossa lasagnelevyt korvataan kesäkurpitsaviipaleilla. Tarjoa pää- tai lisäkeruokana.

Mehevä kesäkurpitsalasagne
Mehevä kesäkurpitsalasagne

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Kasviskastike

  • 2-3 isoa sipulia
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 500 g porkkanaa
  • 500 g tomaatteja
  • 2-4  valkosipulin kynttä
  • 1½ tl suolaa
  • 1½ tl pippurisekoitusta
  • 1 tl pizzamaustetta

Juustokastike

  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • 5 dl
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoa
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
    Valio Luomu™ vanhanajan täysmaito 1 l
  • 150 g
    Valio Kappeli® juustoa
    Pehmeän samettinen ja miedosti hapan Valio Kappeli® tuotiin Suomen markkinoille vuonna 2012. Siihen asti sen…
    Valio Kappeli® e300 g
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa
  • ripaus muskottipähkinää

Väliin

  • 500 g kesäkurpitsaa

Pinnalle


Ohje

  1. Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä pannulla voissa. Raasta porkkanat tai hienonna ne monitoimikoneella karkeaksi muruksi. Lisää pannulle. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Lisää pannulle. Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Lisää muut mausteet. Kuumenna välillä sekoitellen. Anna kiehua kunnes paksua ja sakeaa.
  2. Valmista juustokastike: Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
  3. Lisää maito ohuena nauhana, sekoita samalla, kunnes kastike on tasaista. Anna kiehua pari min. Sekoita, ettei pala pohjaan.
  4. Lisää juusto raastettuna. Sekoita kunnes sulaa. Mausta.
  5. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi; käytä juustohöylää, niin saat ohuita viipaleita.
  6. Lado uunivuokaan kerroksittain vuorotellen kasviskastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja juustokastiketta.
  7. Ripota pinnalle juustoraastetta.
  8. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
  9. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkeruokana lihan, kalan tai broilerin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 84 kcal
Proteiini 3,3 g
Hiilihydraatti 5,1 g
Rasva 5,3 g
Tyydyttynyt rasva 3 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • muskottipähkinää
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search