Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h 25 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
19 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainesosat
annosta
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaKasviskastike
- 2-3 isoa sipulia
-
15 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 500 g porkkanaa
- 500 g tomaatteja
- 2-4 valkosipulin kynttä
- 1½ tl suolaa
- 1½ tl pippurisekoitusta
- 1 tl pizzamaustetta
Juustokastike
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- ¾ dl vehnäjauhoja
-
5 dl
Valio Luomu™ vanhanajan täysmaitoaValio Luomu™ vanhanajan täysmaito on lempeän täyteläisen makuista maitoa. Se tulee tiloilta, joissa lehmät saavat…
-
150 g
Valio Kappeli® juustoaPehmeän samettinen ja miedosti hapan Valio Kappeli® tuotiin Suomen markkinoille vuonna 2012. Siihen asti sen…
- 0 kg mustapippuria myllystä
- ½ tl suolaa
- ripaus muskottipähkinää
Väliin
- 500 g kesäkurpitsaa
Pinnalle
-
100 g
Valio Kappeli® juustoaPehmeän samettinen ja miedosti hapan Valio Kappeli® tuotiin Suomen markkinoille vuonna 2012. Siihen asti sen…
Jaa resepti
Ohje
- Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä pannulla voissa. Raasta porkkanat tai hienonna ne monitoimikoneella karkeaksi muruksi. Lisää pannulle. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Lisää pannulle. Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Lisää muut mausteet. Kuumenna välillä sekoitellen. Anna kiehua kunnes paksua ja sakeaa.
- Valmista juustokastike: Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
- Lisää maito ohuena nauhana, sekoita samalla, kunnes kastike on tasaista. Anna kiehua pari min. Sekoita, ettei pala pohjaan.
- Lisää juusto raastettuna. Sekoita kunnes sulaa. Mausta.
- Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi; käytä juustohöylää, niin saat ohuita viipaleita.
- Lado uunivuokaan kerroksittain vuorotellen kasviskastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja juustokastiketta.
- Ripota pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
- Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkeruokana lihan, kalan tai broilerin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
84 kcal
Proteiini
3,3 g
Hiilihydraatti
5,1 g
Rasva
5,3 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1,2 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- mustapippuria myllystä
- muskottipähkinää
Kysyttävää reseptistä?
Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.
Etkö löytänyt sopivaa?
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.