Mehevä kesäkurpitsalasagne

Mehevä kesäkurpitsalasagne

Maukas kasvisruoka, jossa lasagnelevyt korvataan kesäkurpitsaviipaleilla. Tarjoa pää- tai lisäkeruokana.

1 h 25 min
keskitaso
87 kcal / 100g
28
31

Ainekset6 annosta

6 annosta

Kasviskastike

500 g (2 - 3 isoa)
sipulia
1 rkl
500 g
porkkanaa
500 g
tomaatteja
2 - 4
valkosipulin kynttä
1 ½ tl
suolaa
1 ½ tl
pippurisekoitusta
1 tl
pizzamaustetta

Juustokastike

2 rkl
¾ dl
vehnäjauhoja
5 dl
150 g
mustapippuria myllystä
½ tl
suolaa
ripaus (1 maustemitallinen)
muskottipähkinää

Väliin

500 g
kesäkurpitsaa

Pinnalle

100 g

Ohje

  1. Kuori ja halkaise sipulit. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä pannulla voissa. Raasta porkkanat tai hienonna ne monitoimikoneella karkeaksi muruksi. Lisää pannulle. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Lisää pannulle. Purista joukkoon valkosipulin kynnet. Lisää muut mausteet. Kuumenna välillä sekoitellen. Anna kiehua kunnes paksua ja sakeaa.
  2. Valmista juustokastike: Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot. Anna kiehahtaa.
  3. Lisää maito ohuena nauhana, sekoita samalla, kunnes kastike on tasaista. Anna kiehua pari min. Sekoita, ettei pala pohjaan.
  4. Lisää juusto raastettuna. Sekoita kunnes sulaa. Mausta.
  5. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa pitkiksi viipaleiksi; käytä juustohöylää, niin saat ohuita viipaleita.
  6. Lado uunivuokaan kerroksittain vuorotellen kasviskastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja juustokastiketta.
  7. Ripota pinnalle juustoraastetta.
  8. Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
  9. Tarjoa sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkeruokana lihan, kalan tai broilerin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
87 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
6 g
Suola
0,5 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
100 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)