Mikrokakku eli mukikakku

Mikrokakku eli mukikakku
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Mikrokakku eli mukikakku

Mikrokakku eli mukikakku

Tällä ohjeella valmistat nopeaakin nopeammin herkulliset muffinssit yhdelle tai kahdelle. Muffinsseja on helppo varioida lisäämällä niihin marjoja, makeisia, suklaata tai vaikka banaania. Muffinssin valmistamiseen ei tarvita erikoisia välineitä: mikro, lautanen, lusikka ja kahvikuppi riittävät.

Valmistusaika

Työaika
5 min
Yhteensä
5 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

1212 arvostelua

Ainekset1 annosta

1 annosta
2 rkl
1
kananmuna
3 rkl
sokeria
1 rkl
¾ dl (5 rkl)
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Lisäksi

marjoja , esim. vadelmia, mustikoita tai karhunvatukoita
suklaata

Ohje

  1. Sekoita ainekset kulhossa. Jos haluat suklaamuffinsseja, korvaa 2 rkl vehnäjauhoista kaakaojauheella.
  2. Täytä voideltu ja korppujauhotettu kahvikuppi puolilleen taikinaa. Kahvikupin jauhottaminen ei ole välttämätöntä, jos ei halua irrottaa muffinssia kupista. Taikinasta riittää yhteen 3 dl:n teemukiin tai kahteen 1,5 dl:n kahvimukiin.
  3. Painele taikinan joukkoon halutessasi marjoja tai suklaapaloja.
  4. Kypsennä mikroaaltouunissa 850W n. 1 min 15 sek. Nauti jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
297 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›