Mokkatäytekakku

Mokkatäytekakku

1 h 50 min
haastava
356 kcal / 100g
4
3

Kahvinmakuinen, silkin pehmeä voikreemi on juhlavan täytekakun salaisuus. Sokerimassalla kuorrutetun kakun voi koristella monella tapaa, esim. sugar lace -pitsikoristein.

Ainekset

16 annosta

4 munan kakkupohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Vuokaan

1 rkl
1 rkl
korppujauhoja

Mokkakreemi

400 g (huoneenlämpöistä)
1 ¾ dl
vettä
2 dl
sokeria
3 rkl
pikakahvijauhetta

Sitruunatäyte

2
liivatelehteä
2 dl
1 rasia (200 g)
2 rkl
sokeria
1 ½ rkl
sitruunamehua

Kostutus, kuorrutus ja koristelu

1 dl
2 pkt (à 250 g)
sokerimassaa (ruskea), Sallinen
kaakaotomusokeria tai kaakaojauhetta
kahvipapumakeisia ja / tai cake lace -pitsiä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Ota mokkakreemiin tuleva voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita tasaiseksi nuolijalla nostellen.
  3. Kaada taikina 2 1/2 litran voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
  4. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 35 min tai kunnes kypsä.
  5. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.
  6. Valmista seuraavaksi mokkakreemi. Leikkaa sitten kakku kolmeksi kerrokseksi sahalaitaisella veitsellä.
  7. Mokkakreemi

  8. Kiehauta vesi kattilassa. Sulata joukkoon sokeri. Lisää pikakahvijauhe, kuumenna niin, että liemi nopeasti kuohahtaa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
  9. Vaahdota huoneenlämpöinen voi yleiskoneessa tai sähkövatkaimella. Valuta jäähtynyt kahvi-sokeriliemi pienissä erissä voin joukkoon samalla koko ajan vaahdottaen. Kreemi saattaa muuttua rakeiseksi vaahdotuksen alkuvaiheessa, mutta jatka vaahdotusta 5 min, niin saat tasaisen, suussa sulavan ja sileän lopputuloksen.
  10. Laita puolet kreemistä sivuun kakun kuorrutusta varten.
  11. Sitruunatäyte

  12. Laita liivatteet kylmään veteen.
  13. Vaahdota kerma.
  14. Laita tuorejuusto ja sokeri kulhoon. Notkista se vatkaimella.
  15. Kuumenna sitruunamehu esim. kahvikupissa kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen valutetut liivatelehdet. Valuta liivateseos tuorejuuston joukkoon samalla sekoittaen. Yhdistä joukkoon kermavaahto.
  16. Kokoaminen, kuorrutus ja koristelu

  17. Levitä tai pursota kostutetun kakkupohjan päälle ensin kreemiä ja sitten puolet sitruunatäytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle. Kostuta ja täytä samalla tavoin. Laita kansilevy päälle. Kostuta.
  18. Tasoita kakun pinnat mokkakreemillä.
  19. Vaivaa sokerimassa pehmeäksi. Kauli kaakaotomusokeroidulla tai kaakaojauhotetulla pöydällä ohueksi (0,5 cm) levyksi. Levy saa olla reilusti kakkua suurempi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi nostamalla massan reunaa ja suoristamalla samalla reunan kädellä. Käy koko reuna järjestelmällisesti läpi. Leikkaa pizzapyörällä tai veitsellä ylimääräinen reuna pois.
  20. Koristele kakku esim. kahvipapumakeisilla, syötävillä kukilla tai sugar lace -pitsikoristein.
  21. Kakkupitsikoristelu

  22. Pitsikoristelutarvikkeita löydät leivontaan erikoistuneista liikkeistä. Koristeiden valmistusohjeet löytyvät pakkauksista.
  23. Katso myös: http://www.valio.fi/reseptit/blogi/kakkupitsi-cake-lace-somistaa-juhlakakun/

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
356 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
24 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
63 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)