Mustikkahyve

Mustikkahyve

20 min
keskitaso
253 kcal / 100g
3
5

Talkkunajauhon paahteinen maku sopii hyvin mustikoiden kanssa. Tarjoa mustikkahyve jälkiruokana aterian päätteeksi.

Ainekset

6 annosta
200 g (n. 4 dl)
mustikoita ja/tai vadelmia
2 tl
sitruunamehua
¾ dl
sokeria
1 ½ tl
vaniljasokeria
2 dl
1 dl
talkkunajauhoja

Pinnalle

½ dl
kaurahiutaleita
2 rkl
fariinisokeria

Ohje

  1. Sulata pakastemarjat hieman kohmeisiksi. Lisää sitruunamehu ja sokerit. Vaahdota kerma.
  2. Yhdistä talkkunajauhot ja viimeiseksi vaahdotettu kerma mustikkaseoksen joukkoon. Tarkista makeus. Jaa annoskulhoihin.
  3. Paahda kaurahiutaleita ja fariinisokeria pannulla miedolla lämmöllä välillä sekoittaen n. 8 min, kunnes hiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Jäähdytä seos.
  4. Koristele annokset rapealla kaurahiutaleseoksella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
253 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
14 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
45 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)